Seviye belirleme sınavı(SBS) 8’inci sınıf sonuçlarına göre Ünye Özel Akdora Koleji Türkiye çapında başarılı olan okullar arasında 33’üncü sırayı alarak büyük başarı gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma, okulların matematik ve fen puanları ortalamaları baz alınarak yapıldı. Araştırma sonucu SBS toplamında 452,24 puan alarak 22 öğrenci sayısıyla Türkiye’de 33. sırada gösterilen Akdora Koleji aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nden sıralamaya giren tek okul oldu.
Akdora Koleji İlköğretim Müdürü Sadettin Akyıldız, Milli Eğitim tarafından açıklanan sonuçlarda Karadeniz Bölgesi’nden sadece Akdora Koleji’nin sıralamaya girmesinin kendileri ve Ünye için gurur verici olduğunu belirterek; “Hiç bir başarı tesadüf değildir, bu konuma gelebilmek için okul olarak çok çalıştık. Bu başarı eğitimde kalite, disiplinli ekip çalışması sonucu ortaya çıkmış bir başarıdır. Okulumuzun başarısı, çocuklarımızın ve Ünye’nin başarısıdır. Bu başarıda emeği geçen öğrenci velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlarız. Okulumuzun bu başarısını daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.