son haberler

60 Bin TL Ödül Kazandılar

Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2015 okunma

60 Bin TL Ödül Kazandılar
Ekonomi
0

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, DASK tarafından düzenlenen “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında Ordu’nun 2. olduğunu belirterek, “Yapılan yarışmada Zorunlu Deprem Sigortası(ZDS) yaptırma oranıyla 2. olduk ve 60 bin TL ödül kazandık. Haziran 2014 yılında ZDS yüzde 30 iken bu oran yapılan yarışmanın ardından yüzde 32’ye çıktı” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK) tarafından, ülkemizde ZDS’lı konutların sayısını arttırmak için bu yıl 81 ilde dördüncü kez düzenlediği “Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının sonuçları açıklandı.

“Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında ilk sırayı Sakarya alırken Ordu ikici sırada yer aldı. Yarışmanın üçüncüleri ise Muğla ve Çanakkale oldu. Yarışmada derece yapan illere para ödülleri verildi.

60_bintl_odul_kazandilarKonuya ilişkin açıklama yapan Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, DASK tarafından düzenlenen “Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına çok iyi hazırlandıklarını ve derece almalarında bu çalışmaların etkili olduğunu söyledi. Yarışmada ikincilik bedeli olarak kazanılan 60 bin TL’nin kurum yararına kullanılacağını ifade eden Işık, ZDS çalışmalarına da devam edeceklerini belirtti.

“Kazandığımız Para İle Araç-Gereç Alacağız”
Yarışma boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, “İlk olarak yarışmayı uygulayacak bir proje ekibi oluşturduk. Ramazan ayında imsakiye bastırarak vatandaşlarımıza dağıtılmasını sağladık. Şehrin önemli noktalarına stantlar kurarak toplumun her kesimine ulaşımı sağladık. Kurumumuza ait Türk Telekom SMS sistemi ile veri tabanımızdaki kişilere bilgilendirme mesajları yolladık ve ZDS’ yaptırmalarına aracı olduk. Bunların dışında, broşürler bastırarak ev ev dolaşıp halkımıza dağıtımı yapıldı. En önemli çalışmalarımızdan bir tanesi de DASK ve ZDS konusunu Cuma hutbe ve vaazında anlatılmasını sağladık ve başarılı olundu. Çalışmalarımız süresince sosyal medyayı da aktif olarak kullanarak vatandaşlarımızı bilinçlendirerek, yarışmada iyi bir sonuç elde ettik ve ikinci olmayı başardık. Yaptığımız bu çalışmalarla Haziran 2014’te yüzde 30 olan ZDS oranını Aralık 2014 itibari ile yüzde 32’ye ulaşmasını sağladık. Yarışma sonrası kazandığımız 60 bin TL’lik para ödülünün de Müdürlüğümüze araç-gereç alımında kullanmayı kararlaştırdık. ZDS ile ilgili çalışmalarımız her zaman devam edecek ve güvenilir bir ortam hazırlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.