son haberler

Altın Yeniden Şahlandı

Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2018 okunma

Altın Yeniden Şahlandı
Ekonomi
0

Ülkemizde ekonomide yaşanan değişim dövizin yanı sıra altın piyasasını de etkiledi. Dövizdeki hareketlilik altında da hissedilirken bir süre düşüşte olan altın yeniden yükselişe geçti.

sdr

Piyasalarda son durumu değerlendiren Güneş Kuyumculuk İşletmecilerinden Tuğrul Çavuşoğlu, “doların hareketliliği altının da iniş çıkışını etkiledi. Altın kendi ons bazında fazla hareketlilik yaşamazken dolara bağlı olarak değişim gösterdi. Bu durum da vatandaşları etkiledi. Altın, dolarda yaşanan hareketliliğe bağlı olan bu günlerde 205 TL’den 215 TL seviyelerine yükseldi ve tırmanışı devam ediyor. Bir hafta içerisinde altında yaşanan bu değişim vatandaşlara da yansımış oldu” dedi.

“Siyasi Kriz, Ekonomik Krize Dönüştü”

Dolarda Rahip Brunson’un tutukluluk süresi içerisinde yaşanan değişimin piyasalara olumsuz etki yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, “siyasi krizler ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Türkiye’nin Amerika ile yaşadığı siyasi kriz doların yükselmesine ve buna bağlı olarak piyasaların değişmesine neden oldu. Bugünlerde kriz aşıldı ancak doların 5,60 TL seviyelerinden yükselişe geçmesi altının da yükselmesine neden oldu. Altın son 1 ayda 200 TL sevilerinde oluştu ancak fazla tutunamadan yeniden yükselişe geçti” dedi.

“Yatırım İçin En Güvenli Liman Altın!”

dav

Ekonomide altının öneminde dikkat çeken Tuğrul Çavuşoğlu, “yatırım için her zaman en güvenli liman altın olmuştur. Vatandaşlar bu günlerde piyasalarda yaşanan ani yükseliş ve düşüş nedeniyle kafa karışıklığı yaşıyor ancak bu seviyelerin korunmasına karşılık yeniden yatırım aracı olarak altını tercih edeceklerini tahmin ediyoruz. Bu çeyrek liradan tutun, gram bileziğe kadar devam eden yelpazedir” diye konuştu.

Güneş Kuyumculuk İşletmecilerinden Tuğrul Çavuşoğlu altındaki güncel rakamlara ilişkin ise, “Bilezik; alış 205 TL, satış 220 TL, Çeyrek Altın; alış 360 TL, satış 375 TL, ATA Lira; alış 1490TL, satış 1530 TL, Tam Lira alış 1440 TL, satış 1500 TL’dir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.