son haberler

Argan’dan OSB Değerlendirmesi: Ünye İçin Milattır

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2021 okunma

Argan’dan OSB Değerlendirmesi: Ünye İçin Milattır
Ekonomi
0

18 Şubat’ta gerçekleştirilen Ünye OSB Alt Yapı İhalesi ile Ünye’nin 40 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesi için önemli bir adım atılırken bu gelişmeyi Ankara’dan dönen AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan değerlendirdi.

Ünye ekonomisi için hayati önem taşıyan ihaleyi Ankara’da takip eden Argan, “Hakikaten bu bir milattır. Ünye için bir dönüm noktasıdır” dedi.

“Ünye İçin Dönüm Noktası”

Ankara’da gerçekleştirilen ihaleyi değerlendiren Argan, “18 Şubat 2021 tarihinde daha önce ifade ettiğimiz üzere Ünye OSB’nin alt yapı yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. İhale için başvuran 10 firmadan 5’inin yükümlülükleri yerine getirmemesi üzerine 5 firma ile ihale gerçekleştirildi. İhaleyi %52,52 oranla en fazla kırımı veren Ünyeli Hemşerimiz Cevat Güven’in şirketi Delta İnşaat kazanmış oldu. Yaklaşık 12 Milyon Liralık bir rakamla Ünye OSB’nin alt yapı yapım işine başlamış olacağız. Hakikaten bu bir milattır. Ünye için bir dönüm noktasıdır. Çünkü geçmişten günümüze süreç içerisinde bu noktaya gelinceye kadar hiçbir çalışmanın içerisinde öyle ya da böyle bir sebeple bulunamadık. O nedenle bugün OSB’nin temellerinin atılabileceği bir ortamın bakanlığımız tarafından tesis edileceğini Ünye için de çok önemli olduğunu ben bir kez daha yenilemek istiyorum” diye konuştu.

“5000’e Yakın İşsize İş kapısı”

Başkan Argan 5000’e yakın işsize iş kapısı olacak olan Ünye OSB ile ilgili ayrıca “36-37 müteşebbisimizin kuracak olduğu çeşitli fabrikalarla birlikte ilk etapta 3600-5000 civarında bir işsizimize ev sahipliği yapacak olan bu alan hakikaten takdire şayandır. İnşallah bununla birlikte ikincisi ister istisas OSB olsun, ister ikinci OSB olsun temellerinin atılması için çalışma içerisinde olacağız” dedi.

“Bu yıl İçerisinde Tamamlanacak”

Bundan sonraki süreci de değerlendiren Argan şu ifadelere yer verdi; “Bundan sonraki süreçte 2 hafta içerisinde yer teslimi yapılacak. Ön sözleşme yapıldı ancak bakanlık yüklenici firma ile bağlayıcı bir sözleşme yapacak. Bu sözleşmenin gereği olarak normalde 2022 yılının sonuna doğru aslında bitirilmesi şartnamede bağlayıcı durumda. Ancak bizim isteğimiz ve Sayın Genel Müdürümüzün de talepleri doğrultusunda Allah’tan birşey olmazsa bu yıl içerisinde alt yapı ihalesini kapsayacak olan kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve telekominikasyondan oluşacak olan ayrıca yol hatlarını belirgenleştiren alt yapı çalışmaları yapılmış olacak. Devamında ise elektrik ve doğalgazın da yapılması süretiyle açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz. Artık cek, caklarla bu işin olmadığının bir göstergesidir. Artık hep birlikte inşaatların yükselmiş olacağını hep birlikte görmüş olacağız.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.