son haberler

Başkan Akar; Üyelerimiz Tedirgin

Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2018 okunma

Başkan Akar; Üyelerimiz Tedirgin
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar Ünye ekonomisini etkileyen faktörlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek bu konuda yapılması gerekenleri açıkladı.

Başkan Akar, fındık fiyatı belirsizliğinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade ederek, “birçok üretici ürününü satamamış ve bu ürünün bölge ekonomisine katkısı da hissedilememiştir” dedi.

Akar ekonomik değerlendirmelere ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Ünye ve Çevre ilçeler ekonomik yönden Karadeniz Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi ticaret, sanayi, tarım ve turizm sektörleri yönünden her zaman zor şartlarda devamlılığını sağlamaktadır. Ülkemizde son günlerde yaşanan döviz ve faiz hareketliliği bu zor şartları daha da belirgin hale getirmektedir. Döviz kurlarının ve faiz oranlarının yakın gelecekteki belirsizliği, istikrarsız bir ekonomi görünümü sergilemekte, üyelerimiz ticari kapasitelerini geliştirmek ve hatta koruyabilmek konusunda tedirginlikler yaşamaktadır. Faizlerin %35-40 bandına ulaşması reel sektörün kredi kullanımında faiz yükünü giderek artırmakta, yaşanan zor günleri atlatabilmek için kredi kullanım şartlarını çok ağırlaştırmaktadır.

Yaşanan sel felaketi, her sektöre verdiği gibi, fındık üreticisine de ciddi zarar vermiştir. Fındık alımı konusunda net açıklamalar yapılmaması üreticiyi fiyat konusunda beklenti içerisinde bırakmış olup, birçok üretici ürününü satamamış ve bu ürünün bölge ekonomisine katkısı da hissedilememiştir.

Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki döviz kurları ve faiz oranlarında istikrar sağlanması, fındık üreticilerimizin geliştirilen politikalarla beklentilerinin karşılanması ve bu ürünün paraya çevrilerek bölge ekonomisine katkı sağlaması, sel felaketinden zarar gören tüm vatandaşlarımızın zararlarının telafi edilmesi, devletimizin geçirdiğimiz bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde atlatabilmemiz için konut sektöründe başlatılan faiz indirimi uygulaması örneğinde olduğu gibi diğer sektörlerde de gerekli tedbirleri alması temennisi ile tüm üyelerimize ticari hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.