son haberler

Başkan Yüksel’den Ekmek Uyarısı!

Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2020 okunma

Başkan Yüksel’den Ekmek Uyarısı!
Ekonomi
0

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bakkal ve marketlerin çalışma saatlerinin değiştiğini hatırlatarak vatandaşların ekmek ihtiyacını buna göre karşılamasını istedi.

Sabah 09.00- Akşam 21.00

Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Ünye TV’ye yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’ın genelgesiyle market ve işleten işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerinde değişiklik yapıldı. Bu kapsamda sabah 09.00 akşam 21.00 saatlerinde açık olacak şekilde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu kapsamda fırınlarımıza uzak oturan vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacı konusunda mağduriyet yaşamaması için önlemini alması gerekiyor. Fırınlarımız açık ancak bakkal ve marketlerden alış veriş yapan ve özellikle ekmek ihtiyacını karşılayan vatandaşlarımız sabah saat 09.00’dan sonra alış veriş yapabilecek. Erken saatte kalkan ve işe gitmek zorunda olan vatandaşlarımız ekmeğini akşamdan almalılar. Bu konuda bir mağduriyet yaşamamaları için buna dikkat etmeliler” dedi.

“Hijyene Dikkat Edelim”

Yüksel ayrıca, üretici ve tüketicilere hijyen uyarısında bulunarak “Fırınlarımızda ve satış noktalarımıza çıplak elle ekmeğe dokunmayalım, çıplak elle dokunan olursa uyaralım. Ekmeği gözünüzle seçtikten sonra görevlinin vermesini bekleyelim. Fırıncı arkadaşlarımıza da şunu hatırlatmak istiyorum; bir elimizle ekmeği verirken diğer elimizle parayı alalım. Karşılıklı duyarlılık gösterirsek ve tedbirimizi alırsak herkes için yararlı olacaktır” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.