son haberler

Başvurular Başladı, Talep Artıyor!

Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2019 okunma

Başvurular Başladı, Talep Artıyor!
Ekonomi
0

Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarına karşılık ihtiyaç kredisi vermek için başvuruları almaya başladı.

Ziraat Bankası’nın Ünye şubelerine gelen vatandaşlar konu hakkında bilgi alırken bazı vatandaşlar da kredi kullanmaya başladı. Alınan bilgilere göre,  Ünye’de Çarşamba günü başlayan başvurular için bugüne kadar 200-300 kişinin bilgi alırken bu sayının %10’unun da kredi kullandığı öğrenildi.

Peki kimler, nasıl başvuru yapacak?

İşte Ziraat Bankası’ndan ihtiyaç kredisi almak için bilinmesi gerekenler…

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar, bu borcunu kapatmak için Ziraat Bankası’ndan “birleştiren ihtiyaç kredisi” alacak.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler, kimlik belgesi ve gelirlerini gösteren belgeyle Ziraat Bankası şubelerinden başvuru yapacak.Kredi kullanacak vatandaşların kredibilitesi yani kredi çekebilir durumda olması aranan şartlar arasında yer alıyor. Kredi kullanan vatandaşlardan ayrıca başvuru yaptıktan sonra borcu olan bankanın kredi kartını kapatması şartı da aranıyor.

Kredi İçin Gerekli Şartlar

Ziraat Bankası’nın kredi kartı borcuna karşılık vereceği bireysel kredinin şartları da belli olmaya başladı. Bireysel kredinin en önemli şartı, kredi kartı müşterisi olunan banka tarafından takibe alınmamış olmak. 31.12.2018 tarihine kadar birikmiş borçlarını gösterir ekstre ile yapılacak başvurular üzerinden kredi kullandırılacak. Vadesi gelmemiş ya da takibe takılan borçlar ise kapsam dışında tutuluyor. Müşteri kredi kartını veren bankadan alacağı kapatma yazısı ve miktarının ardından para alacaklı bankaya havale edilecek. Müşteriye elden nakit olarak ödeme yapılmayacak.

Banka Avansına Göre Çok İyi

Birçok vatandaş biriken borçları için kredi kartı avansını kullanıyor. Hal böyle olunca kredi kartı avansı ya da kredi kartından çekeceği nakit %2,5-3’leri bulan faiz oranlarıyla veriliyor. Ziraat Bankası’nın bu uygulaması ile bu faiz oranı %1.10 24 ay, %1,20 60 aya düşüyor. Bu durum ise vatandaşın cebinden faize daha az paranın çıkmasını sağlıyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.