son haberler

Enginyurt Cumhurbaşkanı’na Seslendi!

Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2018 okunma

Enginyurt Cumhurbaşkanı’na Seslendi!
Ekonomi
0

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alarak fındık sorununa değindi. Enginyurt konuşmasında Milli Ürün Fındık sorunu ile iktidar milletvekillerinin ilgilenmediğini ifade ederek, “sıkıntı hakikaten büyük bunu muhalefet adına söylemiyoruz. Fındık fiyatlarını Ak Parti’nin milletvekillerine sormayacağız da bizim caminin imamına mı soracağız? Gelin bu işi birlikte çözelim” dedi.

“Fındık Kaderine Terk Edilen Bir Ürün”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasını şöyle sürdürdü; ” fındık konusunda hakikaten büyük sıkıntılar içerisindeyiz. 8 Milyon üreticiyi doğrudan ilgilendiren bir dönem Fiskobirlik’te 250 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük kooperatifini kuran ama malesef son yıllarda adeta ihmal edilen ve bu ihmalden dolayı da başta Ordu ve Giresun olmak üzere göçün en fazla yaşandığı bir bölgenin sorununu bir kez daha meclis gündeminde dile getirmek istiyorum. İhracatta payı %1,5 yani 1.7 Milyar Dolar olan bir ürün. Türkiye’de ithal edilmeyen ürünlerin başında gelen bir ürün. Yani bize göre Milli bir ürün. Ama özellikle bu sene yetim bırakılan, kaderine terk edilen bir ürün.”

“12 TL Fındık İçin Yeterli Değil!”

“Fındık sezonu başlarken iktidar partisi vekillere abilerimize arkadaşlarımıza bizi de yanınıza alın Ordu, Giresun, Trabzon CHP milletvekilleriyle beraber olalım bu fındık konusunda birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızı, Maliye Bakanımızı, Tarım Bakanımızı bilgilendirelim. Zira ortada net anlatılmayan bir durum var. Özellikle iktidar partisi milletvekilleri arkadaşlarımız fiyatın 12 TL gibi bir rakamın yeterli olduğu kanaatinde ve bu konuyu gündeme getirmemek için büyük bir gayret gösteriyorlar. Aslında kendileri de bunun yeterli olmadığını bizim kadar biliyorlar.”

“Maliyet 11 TL’nin Altında Değil'”

“Zira Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız seçimden TMO fındık alacak diye bağırdı, seçimden sonra tweter’da biraz sonra TMO fiyat açıklayacak dedi, yetmedi iki gün sonra bir TV kanalında az sonra fiyat açıklanacak dedi, Sayın Nurettin Canikli Giresun’da bir toplantıda TMO fındık alacak hem de 15 TL’nin üzerinde alacak dedi. Ama son olarak Ulaştırma Bakanımız Sayın Cahit Taran ve Şenel Yediyıldız şöyle dediler; iyi ki TMO piyasaya girmemiş 12-13 TL yeter!. Yetmez arkadaşlar Ordu ve Giresun eğimli bölge, nüfusu yaşlı, bir dönüm arazide en fazla 80 Kg. fındık üretiliyor. Dolayısıyla maliyetler 11 TL’nin altında değil!”

“Cumhurbaşkanımıza Sesleniyorum; Bu Meseleyi Çözün”

“Ben Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum: Ak Parti Milletvekilleri sizi doğru bilgilendirmiyor. Sen Mayanmar’da, Arakan’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de Dünya Müslümanlarının derdiyle dertlenen biri olarak 8 Milyon üreticiyi görmemezlikten gelecek biri değilsin. Sana Milletin Adamı sıfatı yapıştırdılar. Milletin Adamı milletin derdiyle dertlenir, milletin derdiyle ilgilenir, üreticinin derdi büyük. Sıkıntı hakikaten büyük. bunu muhalefet adına söylemiyoruz. Birileri siz Ak Parti ile beraberdiniz de niye muhalefet ediyorsunuz; tamam da fındık fiyatlarını Ak Parti’ye sormayacağız da bizim köyün camisinin imamına mı soracağız?, bizim mahallenin bakkalına mı soracağız? Bu fındık meselesinde gelin üreticilerin derdine çözüm getirelim. Bu çözüm 2019’da sizin hayrınıza olur” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.