son haberler

Fındık Dondan Zarar Gördü Mü?

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2020 okunma

Fındık Dondan Zarar Gördü Mü?
Ekonomi
0

Bölgemizde etkili olan soğuk hava dalgasının fındığa etkisinin olup olmadığı konuşulurken Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yaptığı açıklamada “kısmen zarar olmuştur” dedi.

Bölgemizin önemli geçim kaynağı olan fındık ürününde korkulan ay olan Mart ayı henüz bitmemişken bazı bölgelerde don olayı olduğu söylentileri ise kafaları karıştırdı. Özellikle yüksek kesimlerde yaşanan don olayından fındığın ne kadar etkileneceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

“Zararı Önümüzdeki Günlerde Belli Olur”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman yaşananlara ilişkin Ünye Tv’ye yaptığı özel açıklamada, “Dünya ve ülkemiz koronavirüsü denilen bir melanalet ile uğraşırken fındık yanmış, yanmamış çok kaleye almamak lazım. Bunu içtenlikle söylemek istiyorum. Ama mal canın yongası herkes kaybettiği malın acısını çeker, hisseder. Bu da bir gerçek. Çok kayde değer bir yanık olacağını düşünmüyorum. Üst kesimlerde -4 ila -6 derece soğukluğa ulaşan yerlerde kısmen zarar olmuştur. Ama bunun kilogram hesabını yapmak ve yüzdelikle ifade etmek  şu anda mümkün değildir. İlerleyen günlerde bu zararı daha net göreceğiz. Ama Dünya’nın gündemi koronavirüsü olduğu için öncelikle bu sorunla bir baş edelim, gerisi halledilir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.