son haberler

İki Ülke Arasında Bir Ünyeli

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2018 okunma

İki Ülke Arasında Bir Ünyeli
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Türkiye’de üretilen balı Almanya’ya ihraç eden Ünyeli Mithat Mutlu her geçen gün ihracat rakamlarının artarak aylık 150 tona ulaştığını söyledi.

Türkiye’nin kaliteli Bal üretimi diğer ülkelerin de ilgisini çekiyor. Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülke Türkiye’den bal ithal ediyor. Almanya’da uzun yıllar bal sektöründe çalışan Ünyeli Mithat Mutlu da bu ihracata katkı sunuyor. Mutlu daha önce Sivas’tan temin ettiği sonrasında ise Ordu’da kurulan Balmer’den temin ettiği balları Almanlara satıyor. Oldukça fazla bir satış portföyü bulunan Mutlu hem kendi kazanıyor hem de ülkesine kazandırıyor.

Kaliteli Bal Satışı Arttıyor

Mithat Mutlu Ünye Haber’e yaptığı açıklamalarda, “ben uzun yıllar Almanya’da çalışıyorum. Arıcılık ve Bal sektöründe Almanya’da kendimizce bir yer edindik. Türkiye’den hazırlattığım balları Almanya’da hem Türklere hem de Almanlara satıyorum. Balın kaliteli olması en önemli şart. Damak tadına hitap eden ballarımızla oldukça fazla satış yapıyoruz. Daha önce Sivas’tan temin ediyordum ancak Ordu’da Valiliğin de içinde bulunduğu Balmer fabrikası ile yaptığım görüşmeler neticesinde balı buradan alıyorum ve Almanya’ya ihraç ediyorum” dedi.

Balmer İle İlk Sevkiyat Yapıldı

Almanya’ya Ordu’nun ballarını götürdüğünü ifade eden İşadamı Mutlu, ” Almanya’da Ordu’nun yeni kurulan BALMER’in ballarını Almanya’ya götürmek için anlaşma yaptık şuan ilk kamyonumuz, konteynırımız geçtiğimiz hafta geldi.  Daha konteynır gelmeden neredeyse haber olduğundan dolayı Almanya bölgesindeki arkadaşlar dostlar yoğun bir talep içerisinde oldular konteynırın yarısı neredeyse bu hafta itibariyle bitti. O vesile ile geçtiğimiz günlerde Akın bey ile görüştük artık 1 konteynır değil 2 konteynır olarak götürmemiz gerektiğini kendisine bahsettim. Analizler alınıp sonuçlar çıktıktan sonra ikinci konteynırlarımızda yola çıkacak. İlk partide 150 ton bal bize ulaştı. Bu sayı her geçen gün artacak” diye konuştu.

Ünye’ye 2 Şube

Ünye’de iki şube kurduğunu da ifade eden Mutlu, “Biz bu memleketin çocuğuyuz. Bu nedenle doğup büyüdüğümüz memleketimize hizmet etmek bizi de mutlu ediyor. Bu nedenle Ordu’daki fabrikadan bal temin ediyoruz. Buna ilave olarak da Ünye’de iki adet şubemiz hizmet veriyor. Bunlardan biri Burunucu Mahallesi’nde diğeri ise Kaledere Mahallesi’nde. Burunucu Mahallesi’ndeki şubemiz aktif olarak çalışıyor. Kaledere Mahallesi’nde ki şubemiz ise açılma aşamasına geldi. Kısa sürede burayı da hizmete sokacağız” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.