son haberler

İlk Değerlendirme Ziraat Odası’ndan “İnce, İnce hesap Yapmıştır”

Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2018 okunma

İlk Değerlendirme Ziraat Odası’ndan “İnce, İnce hesap Yapmıştır”
Ekonomi
0

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Düzce’de fındık ile ilgili yaptığı açıklamaya ilk yorum Ünye Ziraat Odası’ndan geldi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman Ünye Haber’e yaptığı özel açıklamada İnce’nin “fındık 15 TL olacak” açıklamasına karşın “gönlümüzü hoş etti” diye konuştu.

Diğer Cumhurbaşkanı Adayları ve milletvekili adaylarının da fındık ile ilgili bu tür söylemlerde bulunmaları gerektiğine dikkat çeken Sarıkahraman, “devlet idaresinde ya da devlet yönetiminde başı çekecek olan insanların bu tür söylemlerde bulunmaları bizim fındık üreticisi olarak gönlümüzü elbette okşuyor. Biz bu söylem ve sözleri hakikaten dikkate almak zorundayız ve alıyoruz. Yarın devlet yönetimine geçtiklerinde bunun da takipçisi olacağız. Ancak bir diğer husus var ki ben gerçekten bu tür söylemleri diğer Cumhurbaşkanı Adayları ve Parlamento Adaylarında da bekliyorum. Niye bu iş bizi sevindirdi? Geçen sene baktığınızda 9,5 TL olan fındık maliyet hesapları ki bunu Tarım Bakanlığı yapmıştır. Bugün tüm girdiler hesap edilerek bugün ki maliyet 10,5 TL’yi buldu. Dolayısıyla burada fındığın 15 TL olduğunu farz edersek fındık üreticisinin eline geçecek olan rakam 3,5-4 TL olacak.  Bu nedenle bizim de beklediğimiz rakamlar aslında bu seviyede olan rakamlardı. Sayın İnce demek ki ince hesapladı. Ona göre söyledi. Biz bu tür söylemleri diğer siyasilerden de bekliyoruz” dedi.

Fındık Öncesi Seçim Hem Avantaj Hem Dezavantaj

24 Haziran’da yapılacak seçimin Fındık bölgesi Karadeniz için iki açıdan ele alınması gerektiğini ifade eden Başkan Sarıkahraman, “bu durum baktığınızda hem avantaj hem de dezavantaj. Çünkü fındık hasadına 2 ay var. 1 ay sonra yapılmış olsaydı seçim daha avantajlı olurdu. Çünkü biz bazı şeyleri çok çabuk unuturuz. Bu nedenle biraz da fındık hasadına yakın yapılması üretici lehine olurdu diye düşünüyorum. Bu işlere seçim avantajı ya da gün avantajı olarak bakmayı çok uygun bulmuyorum. Bu ülke bizim bu ülke çok kıymetli, çok güzel ülke. Biraz gerçekçi olmak lazım. Fındık ile ilgili popülizm yapmak çok doğru değil ama bu açıklama gönlümüzü hoş etti diye düşünüyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.