son haberler

“Lüks Koltuklarda Oturarak Rekolte Tespiti Yapılmamalı”

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2015 okunma

“Lüks Koltuklarda Oturarak Rekolte Tespiti Yapılmamalı”
Ekonomi
0

Fatsa İlçe Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “İstanbul’da lüks koltuklarda oturarak fındık rekolte tespitleri yapılmamalıdır. 733 bin ton fındık rekoltesi açıklanmasının spekülasyon amacıyla yapıldığını düşünmekteyiz” dedi.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi fındık rekoltesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2015 yılı ile ilgili net rekolte tahminlerin yapıldığı dönemdeyiz. Fındıkla ilgili rekolte açıklamalarında şaibeler var. Fındık Tanıtım Gurubu yani ihracatçılar 733 bin ton civarından bir rekolte oranından bahsettiler. Ziraat odaları ise 600 bin ton civarında bir rekolte olduğunu söylüyorlar. Bizler ise 650 bin ton oranında bir rekolte olduğunu söylüyoruz ve sözümüzün arkasındayız. Bizler bu tespitleri oturduğumuz yerden yapmadık. İstanbul’da lüks koltuklarda oturarak fındık rekolte tespitleri yapılmamalıdır. 733 bin ton fındık rekoltesi açıklanmasının spekülasyon amacıyla yapıldığını düşünmekteyiz. Bu rekoltenin sezona yaklaşırken fındık fiyatını düşürmek isteyen bir kesim tarafından açıklandığını biliyoruz.

Bizler aynı zamanda fındığın ticaretini yapıyor ve üretiyoruz. Fındığın düşük fiyatlı olması tüccarın işine yaramaz. Demek ki fiyatın düşük olması ihracatçının işine yarıyor ki fındığın rekoltesini yüksek gösterip fiyatı düşürmek istiyorlar. 650 bin ton civarında bir rekolte olduğunu düşünüyoruz. Fındıkta meydana gelen küf hastalığından dolayı da bu rekoltenin geri geleceği kanaatindeyiz. Üreticimizin bilgi ve birikimine güveniyorum. Üreticilerimizin hesaplarını buna göre yapmasını talep ediyoruz. Fındığın tüm taraflarına buradan sesleniyorum. Fındığın kaderiyle oynamaya gerek yoktur. 650 bin ton civarında olan fındık rekoltesini ne çok düşük gösterip hamaset yapmaya ne de çok yüksek gösterip bu işten şahsi çıkar elde etmeye gerek yoktur. Kimseyi yönlendirmeye çalışmıyoruz. Bizler doğruları üreticilerimizle paylaşmak zorundayız. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.