son haberler

Sahteciliğe Dernekli Çözüm!

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2020 okunma

Sahteciliğe Dernekli Çözüm!
Ekonomi
0

Ünye’de bir süredir çalışmaları devam eden köylü pazarcıların ve organik ürünlerin korunmasına yönelik dernekleşme çalışmaları son aşamaya geldi. Ünye Ziraat Odası öncülüğünde, köylü pazarcıları bir araya gelerek ÜNKÖYDER’i kuruyor.

Organik ürünlerin korunması ve köyde yetişen ürünler haricinde pazara ürün sokulmaması için kurulacak ÜNKÖYDER bu konuda önemli rol oynayacak.

“Sahtecilik Yapanlar Pazara Sokulmayacak”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman “tüm köylülerin ürünlerini korumak adına derneğimizi kurma çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu derneği kurma amacımız köylü pazarındaki ürünlerin gerçek köylüler tarafından üretilip halkımıza satışının yapılmasını sağlamak. Çünkü halden ürün alıp köylü pazarına girmeye çalışanların da olduğunu öğrendik ve tespit edildi. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğümüz de sıkı denetimde. Daha öncede açıklanmıştı, köylü pazarında terayağ yerine margarin satanların da olduğu tespit edilmişti. Böyle sahtekarlık yapanların bu pazara sokulmaması adına da dernek büyük önem kazanıyor” dedi.

“Vatandaş Hangi Ürünü Hangi Köyden Yediğini Bilecek” 

Derneğin kurulmasıyla köylü pazarında da bir dizi yeniliklerin yapılacağını ifade eden başkan Sarıkahraman, “köylü pazarında satıcılarımızın kartları olacak. Alış veriş yapan vatandaşlar hangi ürünün hangi köyden geldiğini tanıtım kartlarıyla görebilecek. Böylelikle sahteciliğin de önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.

“Köylü Pazarı 1 Gün değil Her Gün”

Köylü pazarının yeri konusunda uzun süredir yürütülen çalışmaların artık son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Ünye Belediyemizin de nu konuda yoğun çalışması var. Köylü Pazarı’nı mevcut yer olan kapalı spor salonu altında yapılacak düzenleme ile planlıyoruz. Otopark kaldırılacak ve köylü üreticilerimiz burada 7 gün ürün satabilecek. Herhangi bir adaletsizliğe karşı tezgahlar standart olacak. Yaklaşık köyden üretim yapıp satış yapan 250-300 satıcımız var. Gerçek doğal ürün satan bu üreticilerimizi koruyacağız. Artık kamyonla kasa kasa getirilen domatesler, başka şehirlerden getirilen tereyağlar bu pazarda satılamayacak” dedi.

Tüzük çalışmaları devam eden Derneğin kurucu başkanlığını ise Osman Dönmez üstlenecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.