son haberler

Sarıkahraman “TMO’nun Fındık Alımlarında Sıkıntı Yok!”

Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim 2019 okunma

Sarıkahraman “TMO’nun Fındık Alımlarında Sıkıntı Yok!”
Ekonomi
0

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman piyasaya zamanında girerek üreticinin yoğun ilgisi ile karşılaşan TMO hakkında söylentilere açıklık getirerek, “TMO’nun sayın Genel Müdürü yaptığı açıklamalarda yılbaşına kadar ne kadar fındık gelirse, ne kadar randevu alırlarsa oraya kadar fındık alacaklarını söylemişlerdir” dedi.

“Fındığa İlginin Artmasından Memnunuz”

Son günlerde üreticilerin fındığına seyyar tüccarların talip olduğu bilgisinin doğru olduğunu ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Bilindiği üzere son günlerde Ünye’mizde özellikle fındık piyasasında bir bilgi kirliliği dolaşmakta. Son günlerde serbest piyasada fiyat yükselmekte. Bu da piyasada bir panik havası yarattı. Bu panik havası da tabi ki üreticiler tarafından değil, alıcılar tarafından oluştu. Bunun üstüne alıcılar ve tüccarlar tarafından bir kara propaganda başladı. Ünye’mizde Ünye’nin dışından Ordu’dan, Giresun’dan, Tokat’tan, batıdan alıcılar gelerek köylerimize gelerek üreticiden fındık aldıklarını duyduk. Bu ziyadesi ile memnun olduğumuz durum. Fındık böyle bir alıcı bulduğunda rekoltenin azlığını,  ihracatın arttığını, dış ve iç piyasada ciddi bir satış yaptığımızı gösterir. Bundan dolayı da yerli alıcı bir panik havasına girer. Bu da belli bir noktaya kadar normaldir. Ama biz karşı olduğumuz yapılan kara propaganda” dedi.

“TMO Fındık Alımını Sürdürüyor”

Başkan Sarıkahraman TMO’nun fındık alımında herhangi bir aksama olmadığını TMO’nun itibarını zedeleycek bazı bilgi kirlilikleri dolaştığını ifade ederek, “TMO 16,5-17 liradan taban fiyatı açmış. Bu fiyat bizim istediğimiz taban fiyatının bir tık altında olmasına rağmen üretici nezlinde de kabul görmüştü. Üretici bir anda TMO’ya yönlenince, rekolte de düşük olduğu için yerli alıcı, panik yaparak kara propaganda yapmaya başladı.  TMO’nun 10. Aydan sonra fındık almayacağı noktasında söylenti ve bilgi kirliliği var. Asla böyle bir şey söz konusu değil. TMO’nun sayın Genel Müdürü yaptığı açıklamalarda yılbaşına kadar ne kadar fındık gelirse, ne kadar randevu alırlarsa oraya kadar fındık alacaklarını söylemişlerdi. Şuanda ise baktığımızda 10. Ayın sonuna kadar randevular dolu. TMO’nun alım politikası gerektiği içinde ki ay dolmadan sonra ki aya randevu vermiyor. Bu da gayet normal. TMO 10. Ayın 20’sinden sonra 11. Aya randevu vermeye başlayacak. Üreticilerimizin bu anlamda kesinlikle panik yapmamakları gerekmekte. Piyasada fındık fiyatının 15,5 lira olduğunu öğrendik. Bu rakamın serbest piyasada TMO’nun fiyatına yaklaşması bizi memnun ediyor. Ama 15,5 lira razı olduğumuz bir fiyat değil. Serbest piyasanın TMO’nun seviyesine gelmesini bekliyoruz. Fındığın bu yıl güzel ekmek yiyeceğini aylar öncesinden söylemiştim. Bugün TMO’nun alım politikası, ödeme şekli ve serbest piyasada ki fiyatlar bunu gösteriyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.