son haberler

Taksitlendirmede Son Gün Bugün!

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2018 okunma

Taksitlendirmede Son Gün Bugün!
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Cep telefonlarına uzun vade taksit uygulaması bugün sona eriyor. Bu durumun hem esnafları hem de vatandaşları zor durumda bırakacağı ifade ediliyor.

Daha önce kredi kartına uzun vade taksit uygulaması kaldırılırken bu kez de bankalar üzerinden yapılan 12 yada 24 ay taksit ya da fatura üzerinden yapılan taksit uygulaması kaldırıldı. Son gün 31 Ağustos olarak belirtilirken bu duruma telefon satıcılarından tepki geldi.

“En Fazla 6 Taksit Yapılacak”

Ünye’de uzun yıllar cep telefonu mağazası işleten Gökhan Taş, “bu uygulamanın kaldırılacak olması bizde bir yoğunluk yaşattı ancak bundan sonra ki zararı karşılayacak bir yoğunluk değil. Uygulamanın bizim ve müşteriler için iyi olacağını düşünmüyorum. Daha önce kredi kartına taksit vardı o kaldırıldı ondan büyük bir darbe yedik. Şimdi fatura üzerinden yapılacak taksit miktarı düşürüldü. Vatandaş aylık 50 TL taksit ile telefon alacakken şimdi cihazın bütün parasını en fazla 6 taksite böldürebilecek bu

durum da her ay ödeyeceği taksit miktarının yüksek paralar olacağı anlamına geliyor. Bizim alım gücümüz artmadı ki taksitlerimiz kaldırılıyor”

Bu Taksitler Pırlantalarda da Kaldırılacak Mı?

Taksitlerin düşürülmesine tepki gösteren Taş “bu taksitlendirmelerin kaldırılması biz esnafları zor duruma düşürecek. Bundan sonra bir çok telefoncu arkadaşımızın işyerini kapatacağını düşünüyorum. Ben de merak ediyorum aynı uygulamayı pırlantalarda da yapacaklar mı? ” diye sordu.

“Hem Esnaf Hem de Vatandaş İçin Kötü Oldu”

Mağaza Sorumlusu Hakan  Aksu ise “taksitlendirme sayısının azaltılması işyerlerini sıkıntıya sokacak. Bir çok işyerinin kapanacağı düşüncesindeyim. Müşteri açısından da kötü. Sadece bu sektör için değil beyaz eşyalarda da düşürülmüş. Telefon biraz keyfi ihtiyaç gibi görünüyor ama beyaz eşyalarda da uygulanacak olması vatandaşları da zor duruma düşüreceğine inanıyorum. 31 Ağustos akşamı sisteme daha giriş olmayacak. Vatandaşlar da bu fırsatı kaçırmamak için telefon

alıyor. Ancak bundan sonra telefon alacaklar ise daha da zorlanacak diye düşünüyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.