son haberler

Tekstilin Geleceği Parlak

Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2015 okunma

Tekstilin Geleceği Parlak
Ekonomi
0

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu’da son yıllarda tekstil sektörünün giderek geliştiğini ve büyük bir istihdam kaynağı haline geldiğini söyledi.

Tekstil sektörünün 10-15 yıl öncesine kadar kalifiye eleman sıkıntısının yanı sıra basit ve sıradan bir imalathane gibi görüldüğünü ancak son yıllarda gerek OTSO ve gerekse İŞKUR ortaklığında açılan eğitim kursları sayesinde kalifiye eleman konusunda büyük aşama kaydedildiğini belirten Ufuk Ünal, “Tekstil sektörü diğer sektörlerden daha avantajla bir duruma geldi” dedi.

“Tekstil Gelecek Vaat Ediyor”
Ünal, “Son yıllarda ilimizde tekstil sektörü ciddi manada ivme kazandı. Yıllar önce kalifiye eleman bulmakta zorluklar yaşarken bugün bu sıkıntı büyük ölçüde ortadan kalktı. OTSO ve İŞKUR tarafından açılan kurs ve verilen eğitimlerle tekstil sektöründe çalışacak kalifiye elemanlar yetiştirildi. Bu durumda tekstil sektörü ilimizde gelişmeye başladı. Diğer sektörlerde 10 makineye 2-3 eleman düşerken tekstil sektöründe bugün 1 makineye 2-3 eleman düşüyor. Bu tablo istihdam ve sektörün geleceği açısından sevindiricidir” diye konuştu.

“Güneydoğu’da Kapanan Atölyeler Ordu’da Açılabilir”
Ünal, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki terör olaylarından etkilenen bazı yatırımcıların Doğu Karadeniz’de yatırım sahaları aradığını ve Ordu iline birkaç müteşebbisten talep geldiğini de kaydederek, “Doğu ve Güneydoğu’daki tekstil atölyelerini kapatan veya kapatacak olanlar yatırım yapacak, fabrika kuracak yer arıyor. Ordu ilimiz yatırımlarda devlet teşvikleri kapsamında 5. Bölge statüsünde bulunuyor. 5. Bölgede oluşumuz, hava ve karayolu anlamında ulaşım alanında sağlam bir alt yapıya sahip oluşumuz bu müteşebbislerin bu bölgeye yönelmesine sebep oluyor. Ordu ilimize birkaç tane böyle talep geldi. Uygun fiyat ve arazilerin gösterilmesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimize kazandırılması halinde istihdam konusunda büyük aşama kaydedeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Her İlçe Yatırımcısını Bulabilir”
Tekstil fabrikalarının kuruldukları ilçelerde iyi bir istihdam kapısı ve ilçenin ekonomik-sosyal dengesine olumlu katkı yapacak bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Ünal, “Bu tekstil fabrikalarını ilçelerimizde geliştirmek gerekiyor. Her ilçemiz kendisine bir yatırımcı seçip istihdam sorununu tekstil atölyeleriyle çok rahat çözebilir. Bir atölyede 100-150 bazen de 300-400 kişilik istihdam oluşmaktadır. Ayrıca halen ikinci fabrika için yer arayışında olan mevcut fabrikalar var. Dolayısıyla ilçelerimiz tekstil sektörü ve yatırımcılarına destek verirse istihdam sorununu büyük ölçüde halletmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.