son haberler

Turizmciler Pozitif Ayrımcılık Bekliyor!

Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2020 okunma

Turizmciler Pozitif Ayrımcılık Bekliyor!
Ekonomi
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi bölgemizdeki Turizmcilerin pozitif ayrımcılık beklediğini açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok tesisi kapalı olduğuna dikkat çeken Başkan Sobi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizide ciddi bir şekilde etkisi altına alan Corona Virüsü salgını nedeniyle, Bölge olarak Turizm sektörümüz diğer bölgelere göre çok daha fazla olumsuz yönde etkilenmiş olup, devletimizin sektöre destek paketlerini açıklarken, bölgemizdeki yeme-içme, eğlenme, konaklama, plaj-kamping ve doğa Turizm işletmelerinin destekleme farkındalığını gözönünde bulundurması sektörümüz açısından hayati önem taşımaktadır. Yaklaşmakta olan Turizm Haftası kapsamında bu paketin doğru dokunuş ve destekleme ile sektörümüzdeki umutsuzluğun, umut olmasını bekliyoruz. Salgının ülkemizde etkisi arttıkça devletimizin aldığı ilk kapatma kararları tamamen Turizm sektörü üzerine olmuştur. Bu karara uyan sektörümüz dün olduğu gibi bugünde devletimizin ve alınan kararların herzaman yanında ve destekçisidir. Sadece Ünye’mizde yeme-içme, eğlence yerleri, çay bahçeleri, kafeteryalar, restoranlar, barlar, oteller, hamam ve saunalar dahil sektörümüz %100 etkilenmiş ve salgın sonrası ne yapacağını karamsarlık içerisinde düşünmektedir.
ÜNTİD olarak, devletimizden beklentimiz; salgın sonrası sektörümüzün yol haritasında, sektör olarak kendimizi güvende görmek istiyoruz. Bu bağlamda, yapılacak olan sektörel desteklerin pozitif ayrımcılık ilkesi dahilinde bölgemizin ayrılmasını ve desteklerin belirlenmesinde, sektör temsilcileri olarak bizlerin fikirlerinin alınmasını istiyoruz.
Bu salgının bir an önce son bulmasını ve ülke olarak normal yaşamımıza dönmeyi temenni eder. Sağlıklı ve mutlu bir ülke diliyorum. “

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.