son haberler

ÜNTİSAD’ın Gündeminde Turizm Var!

Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2020 okunma

ÜNTİSAD’ın Gündeminde Turizm Var!
Ekonomi
0

Ünye Turizm İşletmecileri Otelciler, Restoranlar, Kafeler ve Seyahat Acentaları Derneği (ÜNTİSAD) Başkanı Öznur Özkan Güdek ve yönetim kurulu üyeleri basınla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Motto Restoran’da düzenlenen programda Ünye Turizmi masaya yatırıldı. 41 yerli ve yabancı tur operatörünün 5 gün boyunca Ünye başta olmak üzere Ordu’nun ilçelerine yapılan gezilerin de değerlendirildiği toplantıda bu organizasyonların devam edeceği vurgusu yapıldı.

Başkan Güdek; Pandemi Döneminde Ünye olarak iyiydik!

Geçtiğimiz Mart ayında başkanlığa seçilen ancak Pandemi nedeniyle basınla bir araya gelemeyen ÜNTİSAD Başkanı Öznur Özkan Güdek “bu ilk toplantımız” diyerek Pandemi döneminde Ünye’de turizm işletmelerinin ekonomik durumunu şöyle değerlendirdi; “Güzel çalışmalar yaptık. En güzeli de pandemiden sonra yavaşlayan turizmin Fam Trip ile aktif hale getirdik. Pandemi de biz bu işlerin daha da yavaşlayacağını düşünürken Ünye çok güzel karşıladı. Otellerimiz dolu dolu geçirdi. Çorum, Sivas, Tokat ve Amasya’dan gelenler oldu.  Diğer il ve ilçeleri o kadar bilmiyoruz ama biz Ünye olarak iyiydik. İşletmeler olarak da güzel geçti. Katılımcı arkadaşlarımızın birçoğu iş nedeniyle gelemedi ama bir araya geldiğimiz de onların düşüncüleri bu şekilde. Ünye’de Fam Trıpten sonra turizm noktasında daha da canlandıracağız. Yönetim ve basınla hareket ederek güzel işler başaracağız.”

“Ünye Kapalı Bir Cennet”

ÜNTİSAD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Duvar ise Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Ünye Kaymakamlığı bünyesinde hayata geçen 41 tur operatörünün Ünye ve çevre ilçelere düzenlediği gezilerde ÜNTİSAD olarak katkıda bulunduklarını ifade ederek “ÜNTİSAD Derneği 2019 yılında kuruldu. Pandemi süreci içeresinde başlatmış olduğumuz özellikle Ticaret Odasının projesini yazdığı Cem Bey’in öncülüğü yaptığı ve Ticaret Odası Başkanımız İrfan Bey’in de onayında, Ünye Kaymakamlığımız ve Belediyemizin destekleriyle güzel bir hafta geçirdiğimiz Fam Trip organizasyonu yaptık.  Toplam da 41 tane operatör geldi. Bu operatörlerin buraya gelmesinin en büyük nedenlerinde biri de Mustafa Bey’dir. Ünye kapalı bir cennet ve buranın da birilerinin fark etmesi adına bu program çok önemliydi. Önümüzde ki süreçte yapacağımız fiziksel anlamda büyük işler için ciddi bir başlangıç oldu. Ben burada dört yıldızlı bir işletme müdürü olarak söylüyorum, çok keyif aldım. Geriye dönüp baktığımızda bu alanda özellikle orta doğu pazarında hareket eden Büyükşehir’e baktığımızda onlarında başlangıcı aynı bizim gibiydi. Ben önce turizmin tanımını çok iyi öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Orta Karadeniz’de Ordu ve Ünye bandında bunu geliştirmeyelim diye çıktığımız bu yolda inşallah hep birlikte en küçük esnafımızla ve turizm anında iyi yola gelmiş esnafımızla birlikte bu projeleri devam ettireceğiz” dedi.

“Ünye-Akkuş-Tokat Yolu Önemli!”

ÜNTİSAD Kurucu Başkanı Hasan Şimşek ise yaptığı konuşmada “Bizim bugün ki en acil yapılacak işlerimizden biri Ünye-Akkuş-Tokat yoludur. Bu yolun her dönemde siyasilerimize taşıyarak canlı tutmamız lazım. Karadeniz’de turizmcilik yapmak cengâverlik işi, ama arkadaşlarımız ve ben bu işe girdik. Ünye’den beklentimiz bu işletmelere destek verilmesidir. Genç ve zengin iş adamlarımız var. Turizme girmelerine özellikle istiyoruz. Ünyede ki eski evleri alıp butik ve pansiyon haline getirirsek Safranbolu gibi olmamız için elimizde hiçbir neden yoktur. Bizler Safranbolu’ya eski evlere gidiyoruz. Ünye’nin bir avantajı var, o da şudur ki yarım saatte yaylaya çıkabiliyor yarım saat sonrada buraya gelip denize girebiliyoruz. İmkânları olan insanları Ünye’ye yatırım yapmaya çağırıyorum. Bu işe gönül vermiş Türkiye’ye Orta Doğu Pazarını ve Yurt Dışından pazarını taşıyan insanlar vardı. Ben bu Fam Trıpın yaptığı işten ümitliyim. Ünye’nin köyleri ve yayaları gelecek yıllarda turistlerle dolar. Bizim cengâver işletmecilerimiz ve turizmcilerimiz para kazanır” diye konuştu.

“Ünye’de Güzel Şeyler Olacak”

41 Tur operatörünün Bölgemizdeki temaslarıyla ilgili organizasyonda yer alan Ünye-Ordu Fam Trip Koordinatörü Mustafa Kılıç ise “Bir ilçenin zengin olması ve refah seviyesinin yüksek olması gerekiyorsa bu sadece tarımla olmaz. Turizm burada yapılmayacak bir şey değil. Dolayısıyla Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile Fam Trip’i gerçekleştirelim dedik. Yaklaşık 40 tane Ortadoğu’nun kaynağından turist getiren tur operatörlerini getirdik. Getirdiğimiz bir operatörünüz hala burada ve bu işi burada yaparak öncü olmak istiyor. Biz bir işe başladık ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Burada da mülki amirlerin ve yerel idarecilerin bizlere desteği gerekiyor. İnanıyorum ki burada güzel şeyler olacak” diyerek önümüzdeki dönemde çok şeyin değişeceğine işaret etti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.