son haberler

Ünye Çimento Şube Mi Oldu!

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2020 okunma

Ünye Çimento Şube Mi Oldu!
Ekonomi
0

OYAK Ünye Çimento; Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento ve Mardin Çimento ile birlikte “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında birleştirdi. 2019 yılının son çeyreğinde birleşme görüşmelerine başlayan beş çimento firması 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerine devam edecek.

1969 yılında klinker ve çimento üretimi faaliyetinde bulunmak üzere Ünye’de kurulan Ünye Çimento A.Ş Mart ayında yaptığı genel kurulda; tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün olarak devralınması suretiyle Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. bünyesinde birleştirildi. Bundan sonra faaliyetlerine Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin şubesi olarak devam edecek olan Ünye Çimento A.Ş.’nin bu kararı Ünye Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde tescil edildi. Mart ayında gerçekleştirilen genel kurulun ardından Ünye Çimento A.Ş.’nin Ünye Vergi Dairesi mükellefi olmayacağı öğrenildi.

Genel Müdür Savaş, “yabancı ortaklarımız ile beraber milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum”

Konuyla ilgili OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem yaptığı açıklamada, “Beş şirketimizi tek çatı altında birleştirerek, grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyor. Kârlılık ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Bu gelişmenin grubumuz ve ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyor, üyelerimizin birikimlerini doğru hamlelerle değerlendirirken, yabancı ortaklarımız ile beraber milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.