son haberler

“Ünye Marka Bir Şehir” Dedi, Fakülte’ye Vurgu Yaptı

Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2020 okunma

“Ünye Marka Bir Şehir” Dedi, Fakülte’ye Vurgu Yaptı
Ekonomi
0

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahadır Baş, Ünye’nin marka bir şehir olduğunu ifade ederek “bir fakültemiz var ve iktisat, işletme ve maliye bölümleri var. Bu faküşltemizi sahaya çekmemeiz lazım, Ünye’ye değer yaratması lazım” dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Mali Müşavirler ve Muhasebecilerle bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahadır Baş ile Ünye Vergi Dairesi Müdürü Yavuz Kalkan da katıldı.

“Ordu Yokken, Bu Bölgede Ünye Vardı”

Ordu SMMMO Başkanı Bahadır Baş, Ünye’nin Marka bir şehir olduğuna vurgu yaparak, “İş dünyası bir tarafta, Vergi Dairesi bir tarafta, biz de her ikisi arasında köprü görevini gören mali müşavirleriz. Tabi ki ülkemize değer katacağız. ÜTSO Başkanı İrfan Akar, bankalar artık kredi verirken bilanço değerlerine bakıyor, dedi. Biz kendisinin görüşlerini mutlaka değerlendirmeye alacağız. Finansal tablo okuma ile alakalı özel bir eğitim düzenleyebiliriz. Bunları daha fazla hayata geçmesi için katkı sunabiliriz. Ünye’nin kendisi bir marka. Ordu yokken, Ordu merkez yokken 400-500 sene bu bölgede Ünye vardı. Ünye’nin son yıllarda vergi gelirlerinde hem tahakkuk, hem tahsilatında artış olmuş. Bunlarda en önemli öğe iş insanlarımız, iş dünyası, esnaflarımız ve onların bu beyanlarını hazırlayan muhasebeci arkadaşlarımızdır. Bu artışın ülkemize değer katmasını diliyorum. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini çok daha sahaya çekmemiz lazım. Burada iktisat, işletme ve maliye bölümü var. Bunun farkında değiliz. Bunun şehre ve Ünye’ye değer yaratması lazım. Yani bu ilçenin eğitimlerinin önemli bir kısmını İİBF hocalarının vermesi lazım” diye konuştu.

“Muhasebeciler Bizim Modacımız”

ÜTSO Başkanı İrfan Akar bankaların artık bilanço esaslı çalıştığını ve bu noktada muhasebecilere önemli görevler düştüğünü belirterek, “Muhasebeciler bizim modacımızsınız. Muhasebeciler bizi hem vergi dairesine, hem de bankalara dizayn etmek zorunda. Eğer siz bizi iyi dizayn ederseniz biz bankalarda ve vergi dairesinde daha güçlü, daha samimi oluruz” diye konuştu.

Ünye Vergi Dairesi Müdürü Yavuz Kalkan, ise “Vergi ile ilgili bize paydaş olan arkadaşlarımızın yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.