son haberler

Ünye’de Balık Çıtlama Yediniz Mi?

Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2019 okunma

Ünye’de Balık Çıtlama Yediniz Mi?
Ekonomi
0

Ünye’de Taka görünümlü balık restoran yaz kış yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken restorandaki balık menüsü ise iştah kabartıyor. Denize sıfır işletmenin ise spesiyali Balık Çıtlama.

4 mevsim açık olan balık restoranda yaz-kış isteyenler mevsimine göre balık bulabiliyor. Kış mevsiminde yerli halkın tercih ettiği restoran yaz mevsiminde ise gurbetçiler ve yabancı misafirleri ağırlıyor.

“Tercih Edilen Bir Mekan Burası”

Ünye şehir merkezinde deniz kenarında Ünye Belediyesi tarafından yaptırılan restoranda vatandaşlar hem istediği balık çeşitlerini yerken hem de evine götürebiliyor. Restoran İşletmecisi Ufuk Taslı Ordu’da tek olan restoranın yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirterek, “yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Zaman zaman yabancı misafirlerimiz de geliyor. Konsept olarak çok hoşlarına gidiyor. Bizler sadece balık üzerine hizmet veriyoruz. Günlük balık çeşitlerini misafirlerimize sunuyoruz. Balık çeşitlerinin yanı sıra mısır ekmeği, pancar çorbası ve turşu çeşitlerimizde mevcut. Yaz mevsiminde ilçe dışından çok misafirimiz oluyor. Özellikle yabancılar ilgi gösteriyor. Denize sıfır bir mekan olması hem deniz manzarası, hem de Ünye manzarası açısından tercih edilen bir mekan burası” dedi.

“İsterseniz Restoranda, İsterseniz Evde Yiyin”

İsteyenlerin restoran bölümünde balıklarını yiyebildiğini, isteyenlerin ise temizletip evine götürebildiği bir mekan olduğunu söyleyen Taslı, “üst katı restoran olarak hizmet veriyor, alt katında ise 3 adet balık tezgahımız bulunuyor. Vatandaşlarımız istediği balığı temizletip evine götürebiliyor” dedi.

Ustadan Balık Çıtlama’nın Tarifi

Taka görünümlü balık restoranın menüsünde özel balık çıtlama da bulunuyor. Balık çıtlamayı diğer yerlerden ayıran özelliği ise restoran ustası Hakan Taslı anlattı. Hakan Usta balık çıtlatma ile ilgili püf noktaları verirken şunları söyledi; “balık çıtlama yemeğini çeşitli bölgelerde yapıyorlar. Biz burada farklı bir tarif uyguluyoruz. Soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberden oluşan malzemelerimizi tavaya serdikten sonra balığın kılçıklarını alarak tavaya yerleştiriyoruz. Bu yemeği önemli kılan bir diğer şey ise tereyağı. Tereyağda su koyarak pişirdiğimiz yemeğimizi servis ediyoruz. Bu yemeği de misafirlerimiz tercih ediyor” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.