son haberler

Ünye’de Karın Fındığa Etkisi Araştırıldı

Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2020 okunma

Ünye’de Karın Fındığa Etkisi Araştırıldı
Ekonomi
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bölgemizde etkili olan kar yağışının fındığa olumsuz bir etki yapmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta bölgemizde etkili olan yoğun kar yağışının ardından Ünye Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisleri arazi çalışması yürüttü. Sahilden başlayarak orta rakımlı bölgeye kadar çıkan mühendisler incelemelerde bulundu. Araştırmaların sonucunu Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman  Sarıkahraman Ünye Haber’e açıkladı.

Bölgemizde etkili olan kar yağışının ardından bahçelerde fındık ürününe etkisini araştırdıklarını ifade eden Başkan Sarıkahraman, “13 Şubat 2020 Perşembe günü yapmış olduğumuz incelemeler Çatalpınar Mahallemizden başladı, Nadırlı, İnkur ve Beylerce’ye kadar sürdü. Ziraat mühendisi arkadaşlarımız incelemelerde karanfillerde herhangi bir yanığın, herhangi bir zararın olmadığını gördük. Bu bizi sevindirdi. Çünkü -5 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle şüphemiz vardı. Bu soğuk hava fındıkta gözeneklere zarar vermiştir diye kaygımız vardı ancak yaptığımız bu çalışma ile bu şüphemizi gidermiş olduk” dedi.

“Ani Sıcaklık Düşüşleri Korkutuyor”

Kış mevsiminde soğuk havanın Fındık havası olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Sarıkahraman, “Kış mevsiminde olmamıza rağmen istenilen miktarda kar bölgemizde görülmedi. Buna bağlı hava sıcakları da mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bizi tedirgin etti. Sıcak havanın aniden düşüş göstermesi de tedirginliğimizi arttırdı. Ani sıcaklık düşüşleri fındık açısından bizleri korkutuyor. Ancak yaptığımız gözlemlerde bir problemin olmaması içimizi rahatlattı” diye konuştu.

Tarım Sigortaları İçin Geç Kalınmadı!

Fındık ürünü başta olmak üzere bölgemizdeki meyve ağaçlarının da kapsamına girdiği Tarım sigortasının önemine bir kez daha dikkat çeken Başkan Sarıkahraman, “19-20 derece olan hava sıcaklıklarının birden -5 derecelere düşmesi korkmamıza sebep oluyor. Bu nedenle tarım sigortasının önemi böylelikle bir kez daha ortaya çıkıyor. Üreticilerimiz tarım sigortası konusunda hassasiyet gösterirse bir mağduriyet yaşamayacaklardır. Tarım sigortasının süresi de 10 Mart’a kadar devam ediyor” diyerek üreticileri uyardı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.