son haberler

Ünye’den Bal Gibi İhracaat

Yayınlanma Tarihi: 12 Eylül 2019 okunma

Ünye’den Bal Gibi İhracaat
Ekonomi
0

Ordu’da üretilen balları Almanya’ya ihraç eden Furkan Bal, her yıl hedefini büyütürken bu yılki hedefini yıllık Bin Ton bal olarak açıkladı.

6 yıldır Furkan Bal isimli firmasıyla yurt dışına bal ihracı yapan İşadamı Mithat Mutlu memleketi Ünye’ye paketleme merkezi açtı. İşadamı Mutlu, ürünleri tüketime hazır hale getirmek üzere Ünye’de açtığı bal tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada “Ünye’den Avrupa’ya nakliyemiz fazla olsa bile Ünye’mizi marka yapmak için değer” dedi.

Hedef 1000 Ton!

İşadamı Mithat Mutlu firma ile ilgili yaptığı açıklamada “Oğlum Enes Furkan’ın adından esinlenerek 6 yıl önce Furkan Bal isimli bir bal firması kurduk. Yurtiçinde ve yurtdışında patentliyiz. 6 yıldır yurtdışına ciddi anlamda bal ithalatı yapıyoruz. İnsanların güveni ve ürünlerimizin kalitesi bizi bu seviyelere getirdi. Geçtiğimiz yıllara oranla her geçen gün bizim ithalatımız artıyor. Biz Almanya’ya ilk seferde 5 ton bal götürmüştük, sonra 20 ton 30 ton 50 ton derken en sonumda 300 tonun üzerinde bal çıkışı yapıp geçtiğimizi belirtebilirim. Ben sadece Türkiye’den değil başka ülkelerden de Almanya’da bal satıyorum. Almanya’daki bal satış piyasam ortalama 5,5 ton civarında, Türkiye’den götürdüğüm de 300 tonun üzerinde. Allah nasip ederse bu seneki hedefimiz 1000 ton. Ünye’nin Ballık köyünde 1000 tona yakın, Karadeniz’de ortalama 7000 ton ve Türkiye genelinde de 13000 ton bal var. Biz bu balların ilk etapta 1000 tonuna talibiz. Biz Ünye’de, Sivas yöresinde ve Doğu Güneydoğu’da yapılan balları alıp Ünye’den ihracatına devam edeceğiz.  Ünye Bal olarak kooperatifimiz kuruldu. Şu anda imza aşamasındayız. Sonrasında da hedefim Ünye’nin balını sıradan değil kalite yani aranan bal olarak marka yapmak. Ünye’nin balı bütün dünyaya duyurulacak ve Ünye balı özellikle aranacak” diye konuştu.

Ünye’ye Paketleme Tesisi Kurdu!

Ünye’ye kurduğu paketleme tesisi ile ilgili ise İşadamı Mutlu, “şu an bizim Ünye’deki atölyemiz Gölevi Mahallesi’nde bulunuyor. Kendi işyerimizi satın aldık ve içerisine ciddi yatırımlar yaptık. 1200 metrekare kapalı alan olarak yakında paketlemeye başlayacağız. Paketlediğimiz malı da Almanya’ya götürüp satışa sunacağız. Zaten Biz Almanya’dan gelen talebi karşılayamadığımızda için yer arayışına girdik. Aslında İstanbul gibi yerlerde yapsak daha kolay olacaktı ama ben Ünye’nin çocuğuyum, Ünyemi seviyorum ve bundan dolayı yatırımımız Ünye’ye olsun istedim. Ünye’den Avrupa’ya nakliyemiz fazla olsa bile Ünye’mizi marka yapmak için değer ” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.