son haberler

Ünye’ye 3,5 Milyonluk Proje

Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2018 okunma

Ünye’ye 3,5 Milyonluk Proje
Ekonomi
0

Ünye’de faaliyet gösteren turizm işletmelerinin sahiplerine ve turizmcilere yönelik ÜTSO ve DOKA tarafından hazırlanan projede 3,5 Milyonluk bütçe ile turizmde kalkınma hedefleniyor.

Ünye’de faaliyet gösteren turizm işletmecilerine “Hizmet Sektöründe Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER)” projesi anlatıldı.

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, ilçede turizm sektöründe hizmet veren 25 kişiyle “Döviz Kazandıran Hizmet Sektöründe Rekabet Gücünün Artırılması Programı” kapsamında görüşüldüğünü söyledi.

Bütçesi 3,5 Milyon TL

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun Göçer, Ekonomi Bakanlığı’nın ülkede döviz kazandırıcı hizmetleri faaliyetlerini destekleyici programları olduğunu, bu programlardan Ticaret ve Sanayi Odası ile üyelerinin faydalanabildiğini söyledi.

DOKA olarak bununla ilgili ÜTSO’yla birlikte ilçede bir proje başlatmayı planladıklarını açıklayan Göçer, Ekonomi Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Hizmet Sektöründe Rekabet Gücünün Artırılması’ yani kısa adı HİSER olan programla ilgili olarak turizmcilerle bir araya geldiklerini ifade etti.

Ünye’de turizm sektöründe döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunulabileceğini, bu kapsamda ÜTSO işbirliğiyle turizm sektörü üzerine bir proje hazırlamayı uygun gördüklerini ifade eden Harun Göçer, dört aşamalı projeye ilişkin şu bilgiyi verdi:

“İlk aşamasında Ekonomi Bakanlığı, döviz kazandırıcı sektör bulun, bu sektörde de en az 10 firma ve bir Ticaret Odası ya da işbirliği kuruluş bulun ve vize başvurun diyor. Burada da ÜTSO üzerinden turizmciye dokunan restoran, otel ve seyahat acentesi firmaları bir araya getirip başvurmayı düşünüyoruz. Proje başladıktan sonra üç ana faaliyeti var. Birincisi Ekonomi Bakanlığı bu Ticaret Odası ile beraber firmalarla bir araya geldikten sonra ihtiyaç analizi çalışması yapın, ardından bununla ilgili eğitim ve danışmanlık ihtiyacı varsa bunları halledin. Daha sonra da yurt dışına gidin; Ünye’yi, turizmi tanıtın, son olarak ta isterseniz yurt dışından birilerini getirin ve burayı yerinde anlatın. İhtiyaç analizi kısmında firma ile görüşmeyen, eğitim danışmanlığı faaliyetlerine de katılmayan firmalar yurt dışı programlarına katılmıyor. Yurt dışı programına yaklaşık 20 firma katılacak, her yurt dışı programına 6 firmanın gelmesi gerekiyor. Yurt dışı programlarına Ekonomi Bakanlığı’nın ayırdığı bütçe 150 bin dolar. Bu programlara katılmak için bir tane form doldurmanız gerekiyor.”

Göçer, projenin süresinin 3 yıl olduğunu, bu süre içinde 8 analiz ve raporu bitirdikten sonra 8 yurt dışı faaliyeti gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.