son haberler

Ünye’ye HİSER İle Turist Gelecek!

Yayınlanma Tarihi: 1 Ekim 2019 okunma

Ünye’ye HİSER İle Turist Gelecek!
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilen “Yeşilin Gölgesine Mavinin Ötesine Yolculuk” adlı projenin saha çalışmaları başladı.

1 Ekim 2019 Salı günü başlayan projenin tanıtımı ÜTSO Konferans Salonu’nda yapıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sahibi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu projeyi Proje Koordinatörü Cem HELVACI yazdı.

Projede 27 katılımcı ile 3 yıl sürecek olan proje 3 milyon euro bütçeli ve %75’i hibeli.

“Amaç İlçemizde Daha Fazla Turist Ağırlamak”

Projenin açılışında konuşan ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Ticaret Bakanlığının hizmet sektöründe rekabet gücünü arttırması kapsamında ‘yeşilin gölgesinde mavinin ötesinde yolculuk’ adlı projemizi başlatmış bulunuyoruz. Odamız tarafından hazırlanan ve Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen projemiz 3 Milyon Euro üst sınırla kabul edilmiştir. 17’si Ordu, 10’u Ünye olmak üzere 27 firma katılmıştır. Proje kapsamında ihtiyaç analizi çalışması başlatıldı. Saha çalışmalarının ardından rapor olarak sunulacaktır. Bu rapor doğrultusunda hedef ülke belirlenecektir. Bizim amacımız Ünyemizdeki turist sayısını arttırmak. Gelen turistin Ünye’de daha fazla konaklamasını sağlamaktır. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Akar’ın konuşmasının ardından proje ile ilgili katılımcı firma temsilcilerine bilgiler verildi. Açılış programı ikramlarla sona erdi.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, daire amirleri, projede yer alan firma yetkilileri ve davetliler katıldı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.