son haberler

ÜTSO’nun 1 Yıllık Faaliyeti!

Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2019 okunma

ÜTSO’nun 1 Yıllık Faaliyeti!
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar geçen yıl yapılan seçimin ardından göreve geldiği günden buyana geçen bir yılı değerlendirdi.

ÜTSO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve meslek komiteleri üyelerinin katıldığı kahvaltı programının ardından ÜTSO Başkanı İrfan Akar, bir yıllık süreci değerlendirdi. ÜTSO Başkanı İrfan Akar “Geçtiğimiz yıl 20 Nisan’da bu görevi devraldık ve bugüne kadar elimizden gelen faaliyetleri yapmaya çalıştık. Çalışmalarımıza Tokat Günleri’nde Ünye’yi tanıtarak başladık ve akabinde Ankara’ya gidip çeşitli temaslarda bulunduk. Sonrasında yönetim kuruluyla ilk meclis toplantımızı oluşturduk daha sonra da sorunlarla ilgilenmeye başladık. Finansman noktasında Nefes Kredisi adı altında 130 firmamıza 10 bin liralık bir finansman sağladık. Ekonomik kriz derinleşince bankalarla bir araya geldik ve toplantılar yaptık. İş gücü eleman noktasında meslek okullarıyla temas halinde olduk ve öğrencilerimizi bu okullara yönlendirmek için hala çalışmalarda bulunmaktayız.

1 Yılı Çeşitli Faaliyetlerle Dolu Dolu Geçirdik

“Ünye kumunu ön plana çıkartmak için çalışmalarda bulunduk. Endüstri Meslek Lisemizin ingilizce ile ilgili olan çalışmasına destek verdik. Japon Büyükelçisiyle temaslarda bulunduk ve başarılı sonuçlar aldık. Çeşitli ziyaretlerde bulunduk ve ekonomik anlamda çeşitli toplantılara katıldık. Konkordato döneminde firmalara destek verdik. Eğitime ciddi katkılarımız oldu ve faaliyetlerdeki başarılarda desteklerimiz oldu. Bölgedeki en büyük sel felaketinde zarar gören firmalara desteklerimizi esirgemedik. Ulaşamadığımız üyelerimize de ulaşacağız” diye konuştu.

“Başkan Güler, Cumhurbaşkanımızla Görüştü”

Ünye OSB’nin temelinin 2019 yılında atılmasının beklendiğini ifade eden Başkan Akar, “Organize Sanayi’de 263 dönüm parselimiz var ve devletten bir kısım ödenek de geldi. Önümüzdeki günlerde de üyelerimizle toplantı yapıp para tahsis etme dönemine gelmiş bulunuyoruz. 500 dönümlük alandan 263 dönüm net kullanılacak alandır, diğer alanlar okul, cami, yemekhane, sosyal tesis, yeşil alan gibi faaliyetler için kullanılacaktır. Geçtiğimiz günlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek ödenek ile ilgili olumlu sonuç almıştır. İnşallah Organize Sanayi’nin temelini 2019 yılının sonuna yetiştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.