son haberler

“1 Mahmut’um Vardı, 4 Mahmut’um Oldu”

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2015 okunma

“1 Mahmut’um Vardı, 4 Mahmut’um Oldu”
Gündem
0

Ünye’de ırmakta boğulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan Mahmut Çetinkaya, toprağa verildi. Cenazede acılı baba İsa Çetinkaya; “Her şey Allah’ın takdiri, bizim üzüntümüz 4 ailenin sevinci oldu. 1 Mahmut’um vardı, 4 Mahmut’um oldu” dedi.

Çatak Mahallesi’nde serinlemek için Irmağa giren Sefa Atay(14) ve Mahmut Çetinkaya(13) boğulma tehlikesi geçirmiş, çevreden yetişenler tarafından sudan çıkarılarak hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından ilk müdahaleleri Ünye Devlet Hastanesi’nde yapılan çocuklar, Ordu Medikal Park Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Birlikte ırmağa giren iki arkadaştan Sefa Atay(14) olaydan bir gün sonra hayatını kaybederken, 13 yaşındaki Mahmut Çetinkaya’nın olaydan 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan ve beyin ölümü gerçekleşen Mahmut Çetinkaya’nın organları ailesi tarafından bağışlandı. Ordu’ya gelen uzman ekip Çetinkaya’nın iki böbreği, karaciğeri ve kalbini Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen özel ambulans uçak ile Ordu- Giresun Havalimanı’ndan kalbi Ankara’ya, karaciğeri Erzurum’a, iki böbreği ise İstanbul’a organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Hastaneden organlar ambulansa taşınırken baba İsa Çetinkaya’nın evladının kalbi bulunan organ kutusunu öperek uğurlaması yürekleri burkarken, Mahmut Çetinkaya son kez getirildiği evinden gözyaşları ile uğurlandı. Minik Mahmut’un cenazesi evden çıkarılırken annenin feryatları yürekleri dağlarken, baba bitkin halde taziyeleri kabul etti.

“Bizim Üzüntümüz 4 Ailenin Sevinci Oldu”
Oğlunun organlarını bağışlayarak 4 cana umut olan Mahmut Çetinkaya’nın babası İsa Çetinkaya, “Her şey Allah’ın takdiri, bir şey olacaksa Allah bir sebep kılar, bizim üzüntümüz 4 ailenin sevinci oldu. Bunda da bir hikmet olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Olay günü çocukların dedeyle birlikte bahçeye gittiğini ve dedenin namaz kıldığı sırada olayın olduğunu belirten Amca Mustafa Çetinkaya; “Dedeyle birlikte bahçeye gitmişler, çocukluk işte hepimiz isteriz suya ırmağa girip oynamayı, dede namaza durduğu sırada çocuklar anlayamamış ve derin yere girmişler. Komşular kurtarmaya koşmuş ama yetişememişler. Yüzmede bilmiyorlardı. 12 yaşında çocuk yüzmeyi nereden bilsin” dedi.

1mahmutum_vardi_4mahmutum_oldu (7)“Yavrumuz Başka Canlara Can Katacak”
Çocuğun organlarının bağışlanmasında abisinin öncülük ettiğini belirten Amca Çetinkaya, “Anne babayı o ikna etti. Biz de takdir ettik. Sonuçta otopsiye gidecek ve organları orada zaten parçalanıyor. Daha önce bir yeğenim de otopsiye gitmişti, organların ne hale geldiğini nasıl olduğunu ben iyi biliyorum, organlar tahlil için alınıyor sonra da çöpe atılıyor. O nedenle abisinin bu kararını biz de destekledik ve yavrumuz başka canlara can katacak” diye konuştu.

Organları bağışlanan ve 4 kişiye umut olan Mahmut Çetinkaya, bugün öğle namazına müteakip Ünye Merkez Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.