son haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü!

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2019 okunma

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü!
Gündem
0

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayın grubumuza ulaşan kutlama mesajları;

Basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek, öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç, az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için ‘Basın’ şemsiyesi altında toplanan her bir unsurun vazgeçilemeyecek önemli görevleri vardır. Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir.

Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bunları yaparken basın mensuplarının; basın meslek ilkelerini gözetmesi, kişilik haklarına saygı göstermesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunu unutmamaları gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Seddar Yavuz – Ordu Valisi

GAZETECİLİK, ÇAĞIMIZIN EN DİNAMİK MESLEĞİDİR

Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak sorumluluk duygusu içinde toplumu gelişen olaylar karşısında bilgilendirmektedir.
İçinde bulundukları şart ya da koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.
Bilgi aktarımının yanı sıra yeri geldiğinde yöremizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine de katkıda bulunan gazetecilerin toplumsal statüsünün güçlendirilmesi toplumun da yararınadır.
Demokratik kültürümüzün en önemli unsurlarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdürmektedirler.
Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Engin Tekintaş – Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı

Gazeteciler zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getiriyor

Ordu basını Kurtuluş Savaşı’nın ilk günlerinden bu yana şehrin ekonomik ve sosyal yönden ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli bir misyon üstlenmiş ve bu görevini bugüne kadar eksiksiz yerine getirmiştir. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde son derece zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilere takdirlerimi belirtiyor, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Hilmi Güler – Ak Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı

Sezgül Gazetecilerin Gününü Kutladı

Gazetecilik mesleğinin ilkelerinden en birincil olanın, halkı doğru ve tarafsız bilgilendirme olduğunun altını çizen Başkan Vekili Sezgül, doğru, tarafsız, aydınlatıcı ve yönlendirici bir ilkecilik anlayışı ile mesleğini yürüten gazetecilerin toplum adına önem arz ettiğini kaydetti.
Türk Basın tarihine “Dokuz Patron” olayı olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı gün olan 10 Ocak 1961 tarihinin gazetecilik mesleğinde bir milat olduğunu hatırlatan Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, bu tarihle birlikte kamu hakkı gözeten gazetecilerin 212 sayılı kanun ile kendi haklarına da kavuştuğunu belirtti.
Gazetecilik mesleği ile ilgili bazı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşündüğünü de belirten Başkan Vekili Sezgül, günümüzde gazete kurmanın prosedür açısından çok kolay olduğunu ve bunun da uzun vadede mesleğini hakkı ile yapan gazetecileri zora soktuğunu söyledi.
Günümüzde özellikle internet ve sosyal medya aracılığı ile bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ancak bunun aynı zamanda bilgi kirliliğinin de önünü açtığını dile getiren Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, habercilik anlayışının merkezinde kamuyu doğru bilgilerle aydınlatmak ve yine kamu vicdanını ön planda tutan bir bakış açısı olması gerektiğini hatırlattı.
Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, yerel ve genel medya olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

İL BAŞKANI HALİT TOMAKİN ; YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN BİZE HABER ULAŞTIRANLARA SELAM OLSUN

AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayınladığı mesajında , bugün gazetelerimizin patron ve yöneticilerinin değil , emeğini ,alın terini , halkın doğru ve zamanında haber alması için yağmur çamur demeden çalışan değerli basın mensubu kardeşlerimin günü, siz değerli emekçi kardeşlerimin gününü kutluyorum” dedi.

Görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

“İnsanlığın var olduğu günden bu yana insanoğlu bilgiye ihtiyaç duymuş, karşılıklı haberleşmenin ve bilgi alışverişinin yollarını aramıştır. İnsanlığın bu ihtiyacından ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği, bugün gelişen teknoloji ve hızlı iletişimle birlikte günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Birbirini hiç tanımayan insanların kendi arasındaki bilgi alışverişlerini sağlayan, kamuoyunu aydınlatan, eleştirileriyle eksiklerin giderilmesini sağlayan basın mensupları, yani genel tanımıyla gazeteciler, bu sektörün en önemli unsurudur. Bilgi aktarımının yanı sıra yeri geldiğinde yöremizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine de katkıda bulunan gazetecilerin toplumsal statüsünün güçlendirilmesi toplumun da yararınadır.
Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarına aittir. İçinde bulundukları şart ya da koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdürmektedirler. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum. İsa Demirci – Akkuş Belediye Başkanı

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.