son haberler

29 Ekim Mesajında İktidarı Eleştirdi

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2015 okunma

29 Ekim Mesajında İktidarı Eleştirdi
Gündem
0

Ünye Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Başkanı Ali Rıza Ateş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ateş açıklamasında iktidarı eleştirerek; “Bugün, Cumhuriyet değerlerinden ve kazanımlarından uzaklaşmanın bedelini çok ağır bir şekilde ödüyoruz. Buna sebep olan Türk Ulusu değil, ülkeyi 13 yıldır yöneten siyasi iktidarın yönetim zihniyeti ve dayatmalıdır” dedi.

Atatürkçü  Düşünce Derneği Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında; “Tüm Ulusumuzun var oluşunun, özgürlüğe ve bağımsızlığına kavuşmasının, kendi kendini yönetmesinin yolunu açan ve bu gün kuruluşunun 92. yılını yaşadığımız Cumhuriyetimizin, kazanımlarının yok olmaması ve daima var olması adına etkin mücadelemiz son Cumhuriyetçi yok olana kadar devam edecek. Bugün, Cumhuriyet değerlerinden ve kazanımlarından uzaklaşmanın bedelini çok ağır bir şekilde ödüyoruz. Buna sebep olan Türk Ulusu değil, ülkeyi 13 yıldır yöneten siyasi iktidarın yönetim zihniyeti ve dayatmalıdır. Sözde kamu düzeni sağlama adına, bayralarımıza kısıtlamalar getirilmiş ve protokole indirgenmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu B.Önder Atatürk.ün yattığı anıt kabire bile,bu milletin akın akın olan vefa ve saygı yürüyüşleri mevcut siyasi iktidar talimatı ile,kolluk güçlerince acımasızca engellenmeye çalışılmıştır.’

‘Ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin göğsünden ve inancından, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini söküp atamayacaklar ve hüsrana uğrayacaklardır. Çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış olan Cumhuriyetimizi yok etmeye, kimsenin ve hiç bir siyasi iradenin gücü yetmeyecek, zamanı geldiğinde bu Ulus Cumhuriyet karşıtlarına, bir daha yerinden kalkamayacak tokadı eninde sonunda vuracaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Bizim Cumhuriyetimiz, muz Cumhuriyeti değildir, kökleri ulusumuzun kalbinde ve şehitlerimizin kabrindedir. Onu kimsenin söküp atması ve itibarsızlaştırması mümkün değildir ve olmayacaktırda. Bu memleket  ve Cumhuriyet, Kuvayi milliyecilerin sırtlarından çıkarıp sattığı paltoları ve yurdunu seven müftülerin kefen paraları ile, şehit olan yüzbinlerin kanı dökülerek kuruldu. Bunu inkar edenler, kendini ve var oluşunu inkar edenlerdir.Bu düşüncelerle,tüm ulusumuzun ve hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.