son haberler

500 Yıllık Camiye Yakışır Düzenleme

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2020 okunma

500 Yıllık Camiye Yakışır Düzenleme
Gündem
0

Ordu’nun tarihi değerlerine sahip çıkarak geleceğe taşınmasına katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip olan İkizce Laleli Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarında sona geldi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla caminin çevresi de tarihi mirasa yakışan bir görünüme kavuşacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak, İkizce’de inşa edilen tarihi Laleli Camii’nin çevresini düzenliyor. Çalışmalar kapsamında ihtiyaç olan tuvalet ve şadırvan eksikliği giderileceği gibi yürüyüş yolları, oturma grupları, otopark, seyir noktaları, sert zemin düzenlemesi, aydınlatmalar ve peyzaj düzenlemeleri ile cami çevresi de dikkat çekecek bir görünüme kavuşacak.

Yüzde 95’i Tamamlandı

Çalışmaların yüzde 95’inin tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, “İlimizin önemli bir marka değeri olan ve 2012 yılında restore edilerek ibadete açılan Laleli Camii çevresini tarihi mirasa yakışır şekilde düzenliyoruz” dedi.

Daire Başkanı Yılmaz, “500 yıl ayakta kalmayı başarmış bu esere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yüzde 95’i tamamlanan projede; yürüyüş yolları, tuvalet, seyir noktaları ve sert zemin düzenleme çalışmalarını tamamladık.  Ahşap korkuluk, çevre aydınlatma ve elektrik imalatları ise devam ediyor. Ekiplerimiz şadırvan imalatı çalışmalarını yürütürken kısa süre içerisinde de tuvaletin dış cephe kaplaması ile otopark zemin uygulamasını yapacak. Çalışmaları kısa sürede tamamlayarak ilimizin marka değeri olan camimizi, çevresiyle de dikkat çekecek bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.