son haberler

8 köprü yıkıldı, 500 Bin kişi etkilendi

Yayınlanma Tarihi: 9 Ağustos 2018 okunma

8 köprü yıkıldı, 500 Bin kişi etkilendi
Gündem
0

Şiddetli yağışın sele neden olduğu Ordu’da biri Karadeniz Sahil Yolu’nda olmak üzere 8 köprü yıkıldı. Ordu Büyükşehir

Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “100 mahallemizde ciddi hasar var” dedi.

Başkan Yılmaz, “7 ilçemizde 500 bin kişinin yaşadığı alan afetten etkilendi. 1’i yıldırım düşmesiyle yaralanan 7 kişinin tedavisi devam ediyor. Mahsur kalanlar kurtarıldı” diye konuştu

Karadeniz Sahil Yolu çift yönlü trafiğe kapanırken, binlerce araç yollarda, yüzlerce kişi de bulundukları ilçe ve köylerde mahsur kaldı. 500 bin kişinin etkilendiği felakette ilçe merkezlerinde ve köylerde onlarca bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Üreticilerin topladığı tonlarca fındık selle birlikte Karadeniz’e aktı. Mahsur kalanların imdadına yetişen 550 personel, 300 iş makinesiyle kurtarma görevi yaptı. Mahsur kalanların bir kısmı helikopter ile bir kısmı kepçelerle kurtarıldı. Kurtarılan fındık işçileri spor salonlarına yerleştirildi.

Karadeniz Yolu Tek Yönlü Trafiğe Açıldı

Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz’i birbirine bağlayan Ünye’de yaşanan sel felaketi nedeniyle Cevizdere Köprüsü’nün biri yıkıldı. Trafik kontrollü olarak diğer köprüden tek şerit olarak sağlanırken büyük araçların geçişlerine izin verilmedi. Bu sabah itibariyle trafik akışı tek şerit üzerinden sağlanmaya devam ediyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.