son haberler

“Acısuya Klor Verdik”

Yayınlanma Tarihi: 13 Ekim 2018 okunma

“Acısuya Klor Verdik”
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılan OSKİ Genel  Müdürü Fatih Yürük, acısu çeşmeleri ve hatlarıyla ilgili soruları yanıtladı. Hatların yenilendiğini belirten Yürük, suyun ilçeye yetmediğini kaydetti.

Genel Müdür Yürük, “70-80 yıldır acısu Ünye’de içiliyor. Acısuyun kaynağı Kent Ormanı civarında +30 kotlarında bir alanda. Biz hastaneden bu tarafa içme suyu hatlarında yenileme çalışmalarını acısu için de uyguladık ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar hat yenilendi. Acısu hattı eski değil, artık yeni. Acısuyun sadece kaynağına kadar olan 350 metrelik alanı yenileyeceğiz. Bir de ara bağlantılar var o bölgeler yenilenecek. Çınarlık Camii’ne kadar hattımız mevcut. Nüfusun artmasıyla su ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Burunucu Mahallesi’ne debi yetersiz geldiği için akmıyor. Debi güçlenirse sorun çözülür ama bugün mümkün değil. Artan tüketim sebebiyle tüm mahallelere ulaşması mümkün görünmüyor.”

“Selden sonra Acısu Kirlendi ve Klor Kattık”

“bu zamana kadar hiç tahlil yapılmamış ancak biz inceledik. Ortalama haftada bir numune alınıyor. İçme suyu ile birlikte numuneler inceleniyor. Sağlık il müdürlüğü de inceleme yapıyor. Biz bu zamana kadar suya hiç klor vermedik. Ama selden sonra su kirlendi ve sağlık müdürlüğünün baskıları nedeniyle suya klor verdik. 90 dakikada bir damla şeklinde verdiğimiz kloru birçok vatandaşımız fark etti ve bize müracaat etti. Ancak bu sağlık müdürlüğünün görüşüne göre yapıldı. Bizim standartlarımıza göre su klorlanmadan içilebilir ancak sağlık müdürlüğünün Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını kabul ettiği için herhangi bir hastalık olmaması için klorlanması gerektiğini söyledi. Biz de hissedilmeyecek oranda klor verdik. İçme suyuna 0,5 Mg/Litre, acısuya ise 0,1 Mg./litre kattık. Bu 90 dakikada bir damlaya tekabül ediyor” dedi.

Vatandaşlar tarafından kısa sürede anlaşıldığını ifade eden genel Müdür Yürük, “bunun normalde anlaşılması mümkün değil ama insanlar klordan rahatsız olunca biz kestik. Şu an klor yok ancak ayda bir, bir günlüğüne klor vereceğiz. Sağlık Müdürlüğü, Dünya Sağlık Örgütü standardını kabul ettiği için bunu bizden istiyor” dedi.

“Hat Bizde, Çeşmeler Büyükşehir’de”

Ünye’de acısu çeşmelerinin durumunu da dile getiren Kent Konseyi üyeleri bunla ilgili çözüm için ne yapılması gerekiyor? sorusunu yöneltti. Genel Müdür Yürük “su hatlarının bakım onarımı bizde ancak çeşmelerin bakımı ve yenilenmesinde bizim yetkimiz yok” dedi.

Depo Önerisine “Aklımızda” dedi

Ünye’nin içme suyu ve kanalizasyonunun yanı sıra acı suyunun da alt yapı ve bakımını 4 yıldır kontrol eden OSKİ’nin yetmeyen acısuya depo konusu ile ilgili düşüncelerinin olduğu ancak henüz bir adım atılmadığı ifade edildi. Genel Müdür Yürük, suyun kaynağında gece boşa akan suyun depolanmasıyla ilgili öneriye “olabilir, aklımızda” diye cevap verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.