son haberler

Akkuş’tan Voleybolda Tarihi Başarı

Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2017 okunma

Akkuş’tan Voleybolda Tarihi Başarı
Gündem
1

3 yıl önce voleybol branşında faaliyetlerine başlayan Akkuş Belediyespor büyük bir başarıya imza attı ve play-off’larda yenilgisiz şampiyon olarak 1. lige yükseldi.

Ankara’da 3 gün devam eden Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligi play-off final müsabakaları sona erdi. Play-off’ların flaş takımı Akkuş Belediyespor Voleybol Takımı yenilgisiz şampiyon olup kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinde aldı.

Küllerinden Doğdular

Uzun yıllar önce kurulmuş fakat faaliyet göstermeyen belediyespor klubü Belediye Başkanı İsa Demirci’nin göreve gelmesiyle adeta küllerinden doğdu. Demirci görevi devraldığı 30 Mart 2014 tarihinden itibaren spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye başladı. Belediyespor’un amiral gemisi olan voleybol takımı kısa sürede büyük işler başararak Ordu’ya bir ilki yaşattı. Ordu tarihinde ilk defa bir voleybol takımı 1. lige yükselerek adını altın harflerle kazıttı ve Ordu’yu 1. ligde temsil etme hakkı kazandı.Final müsabakaları şeklinde geçen bölgesel ligden 3. lige, 3. ligden de 2. lige yükselen yeşil beyazlılar son olarak ta 1. lige yükselerek 3 yıl içerisinde büyük başarılara imza attı.

Ankara’daki finallerin son gününde kendisi gibi 1. lige yükselen Fındıklıspor ile karşılaşan Akkuş Belediyespor Voleybol Takımı rakibini 3-2 yenmeyi başardı ve play-off’ları yenilgisiz tamamlayıp 2. lig şampiyonu oldu.

Müsabakayı Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Voleybol Federasyonu As Başkanı Ahmet Göksü ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ayhan Kartlı birlikte izlediler.

Akkuş Kısa Sürede Büyük İşler Başardı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ maç sırasında yaptığı açıklamada, “Akkuş Belediyespor, voleybolda kısa sürede büyük işler başardı. Takıma sahip çıkan bir belediye başkanı var, salondan da görüldüğü gibi taraftarda arkasında, burada kıran kırana çok zevkli bir karşılaşma izlemekteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arkasında bu destek olduğu müddetçe daha güzel yerlere geleceklerdir” dedi.

Maçın Bitişiyle Büyük Sevinç Yaşandı

Kıran kırana geçen karşılaşmayı kazanmasını bilen Akkuş Belediyespor Voleybol Takımı salondaki, taraftarlarına büyük bir coşku yaşattı. Şampiyonluk kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden alan Belediye Başkanı İsa Demirci ve takım oyuncuları büyük bir coşku ve mutluluk yaşadılar.

Başkan Demirci maç sonu yaptığı açıklamada, “Sezon başında kendimize 1. lige çıkma hedefi koymuştuk, bugün bu hedefimizi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan takımımıza ve desteklerini ilk günden buyana esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Şampiyonluğumuz tüm Ordu’ya ve Akkuş’a armağan olsun. Artık yeni hedefler bizi beklemekte” dedi.

 

 

 

 

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.