son haberler

Akşener ve Karamollaoğlu’na Ünye Desteği

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2018 okunma

Akşener ve Karamollaoğlu’na Ünye Desteği
Gündem
0

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığına aday olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için Ünye’deki partililer ilçe seçim kuruluna giderek dilekçe verdiler.

Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe seçim kuruluna gitti. Her iki partinin de üyeleri görevlilere kimlik bilgilerini ibraz ederek başvuruda bulundu. Yapılan başvurunun ardından partililere belge verildi.

 

İyi Parti Ünye İlçe Başkanı İrfan Demir yaptığı açıklamada, “Bugün saat 08.30 itibari ile Cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyen kişilere adaylara ilişkin 100 bin imza teklifi startını vermiş bulunmaktayız. Bizde sayın genel başkanımız, adayımız topuklu efe Meral Akşener’e destek vermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Amacımız Türkiye’de sevgi dilini, barış dilini demokrasinin ve insan haklarına dayalı hukuk devletinin bulunması idealidir, amacımız parlementel demokratik sisteme geri dönme idealidir, bu amaçla buradayız. Her ne kadar daha dün bizleri, daha doğrusu vatandaşlarını FETÖ’cülük ile PKK’cı olmak ile suçlayan ve vatandaşların iradelerine ipotek koymaya çalışan bazı anlayışları şiddetle reddettiğimizi ve bu şiddetin bizim için aynı zamanda yeniden sevginin, yeniden barışın yolunda bir hakimiyet kurma düşüncesinden hareketle Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’i ilçe seçim kurulu aracılığıyla teklifimizi burada yapacağız hepimize, Ünye’lilere hayırlı olsun. Biz bütün Ünyeli’leri her türlü baskıya tehdit’e rağmen aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Demokrasinin en temel gereklerinden birisi olan oy kullanma hakkımıza ipotek koyanları da ayrıca protesto ettiğimizi özellikle şiddetle demiyorum, şiddet dilini biz kullanmayacağız protesto ettiğimizi tekrar bildiririz. “dedi.

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ise yaptığı açıklamada, “Saadet Partimizin Genel Başkanı Sayın Temel Karamalloğlu bey biliyorsunuz 1 Mayıs itibari ile Cumhurbaşkanı Aday olarak genel merkezimiz teşkilatlarımızda ve halk nezlinde yapılan istişareler ve değerlendirmeler neticesinde şu anda genel başkanımız Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmıştır. Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için birincisi siyasi partilerin meclis grubu bulunması lazım, en az 20 tane milletvekili eğer bulunmuyorsa da en az 100 bin imza ile teklif edilmesi lazım. Bu bağlamda da 4 Mayıs itibari ile yani bugün saat 08.00’da başlayıp çarşamba günü ayın 9’una kadar sürecek olan altı günlük zaman zarfı içerisinde tercih kullanabilecek seçmenlerimizin, ilçe seçim kuruluna nüfus cüzdanı ile birlikte kendisinin gelmesi gerekiyor. Biz Saadet Partisi olarak Ünye İlçe seçim kurulundayız, görevli arkadaşlarımız görevlerinde Saadet Partisi Genel Başkanımız Sayın Temel Karamalloğlu Bey ile tercih kullanacak olan seçmenlerimizin ulaşım noktasında da kendilerine yardımcı olacağız. İlçe seçim kurumlarımız sabah 08.00 itibari ile açılacak akşam 20.00’a kadar açık bulunacak, aynı zamanda cumartesi ve pazar günleri de seçim kurulları görev yapacak. Biz bu bağlamda çalışmalarımızı tamamladık, ekiplerimizi hazırladık ulaşım konusunda yardımcı olacağız, yalnız seçmenlerimizin tercih yapabilmeleri için kendileri nüfus cüzdanları ile birlikte ilçe seçim kuruluna gelmesi lazım herhangi bir ücret talep edilmiyor kendilerinden, bir seçmen ancak bir kişiyi tercih etme hakkına sahip bu anlamda da tabii ki 9 Mayıs akşamında genel başkanımız Sayın Temel Karamalloğlu Bey 100 bin imza ile değil en az 500 bin imza ile ben Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebileceğine inanıyorum bu duygu ve düşüncelerle sizlere teşekkür ediyorum. “dedi

4 Mayıs yani bugün başlayan beyan verme işlemi 9 Mayıs’a kadar sürecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.