son haberler

Asırlık Gelenek Bu Bayram da Yaşandı

Yayınlanma Tarihi: 15 Haziran 2018 okunma

Asırlık Gelenek Bu Bayram da Yaşandı
Gündem
0

Ramazan ayı geride kalırken Müslümanlar Bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ünye’de binlerce vatandaş Bayram Namazı için camilere akın ederek bayramın mutluluğunu ve sevincini birlik ve beraberlik içinde yaşadı.

Sabah saat 05.43’te kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Asırlık Gelenek

Ünye’de asırlar boyu süregelen bayramlaşma bu yıl da devam etti. Ünye’nin Yeşilkent- Darahta Mahallesi’nde vatandaşlar bayram namazını kıldıktan sonra cami avlusuna çıkarak bayramlaşma halkası oluşturdu. Büyüklerden başlayarak mahallenin en küçüğüne kadar

bayramlaşıldı. Tatil için bayramı tercih eden gurbetçiler de bir yıl boyunca görmedikleri akrabalarını ve arkadaşlarını bayram vesilesiyle görme fırsatı buldu.

Bayramda Çocuklar Sevindirildi

Bayramlarda yaşanan bir diğer gelenek ise çocuklara harçlık geleneğiydi. Camiye gelen vatandaşlardan toplanan paralar bayramlaşma programının ardından çocuklara dağıtılarak ilk harçlıklar camilerde verilmiş oldu. Harçlığını alan çocukların ise mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Kabir Ziyaretleri Yapıldı

dav

Arefe günü başlayan kabir ziyaretleri bayramın birinci günü de devam etti. Bayram namazını kılan vatandaşlar ahirete intikal eden yakınlarını ziyaret ederek onlar için dualar etti.

Bayram Kahvaltısı Birlikte Yapıldı

Bayram sabahı birçok camide kahvaltı programı da yer aldı. Bayramlaşma programının ardından vatandaşlar iftar programlarında yaşanan birliktelik gibi bayram sofrasında bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hayırseverler tarafından yapılan ikramlar bayrama güzel bir başlangıç yapılmasına vesile oldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.