son haberler

Av. Duman’dan Çöp Alanı İçin Suç Duyurusu!

Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2020 okunma

Av. Duman’dan Çöp Alanı İçin Suç Duyurusu!
Gündem
0

Avukat Emrah Duman Çaybaşı’ndaki çöp tesisi ile ilgili “aykırılık var” diyerek ilgililer hakkında şikayette bulunduklarını ifade etti.

Çaybaşı’nın Göksu Mahallesi’nde kurulu bulunan Çöp Depolama Tesisi’nde sular durulmuyor. Tesisin çevreye ve sağlığa zararlı olduğunu ifade eden vatandaşlar 3 aydır tesis önünde kurduklar çadırda nöbet tutarak çöp kamyonlarının geçişine izin vermiyordu. Ülkemizde de etkisi hissedilen koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı çadırın sağlık açısından uygun olmadığı ifade edilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak ilaçlama yapıldı. Vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulunuldu.

Çöp Tesisi’nde kanuna aykırı hareket edildiğini ifade eden Avukat Emrah Duman sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Duman yaptığı açıklamada, “İlküvez’deki Çöp Tesisi ile alakalı olarak, gerek Samsun gerek Ordu İl sağlık Müdürlüklerinden  ayrı ayrı raporlar çıkarılmış olup bilimsel ve resmi raporlarda buradaki suların kirlenmiş olduğu ve buradaki faaliyetin ÇED raporuna uygun yapılmadığı şeklinde elimizde raporlar vardır. Aynı zamanda çevre sağlığının tehlikeye girdiği ve Türk Ceza Kanunu  Çevre Kanunu kapsamında ihlallerin yapıldığı raporlarda geçmektedir. Bununla ilgili olarak, Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çalışanları hakkında, ayrıca alt yüklenici firma hakkında, “Çevrenin Kasten Kirletilmesi” Suçundan suç duyurusunda bulunduk ve burada gerekli önlemleri almayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Yapmış oldukları suç “görevi ihmal” ve “görevi  kötüye kullanmak” suçları olarak değerlendirilmektedir. Bununla ilgili suç duyurumuzu yaptık, takipçisi olacağız’’ dedi

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.