son haberler

Avrasya Medya ve İletişim Platformu, Macron ve Charlie Hebdo’yu Kınadı

Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2020 okunma

Avrasya Medya ve İletişim Platformu, Macron ve Charlie Hebdo’yu Kınadı
Gündem
0

Merkezi Ankara’da bulunan Avrasya Medya ve İletişim Platformu, Fransa’da yaşanan islamofobik ırkçı saldırıları, saldırıların kaynağı Charlie Hebdo dergisini ve bu saldırılara destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u yayınladığı bir basın bildirisi ile kınadı.

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, İMEF Genel Başkanı Süleyman Basa, DİMEF Genel Başkanı Bahtiyar Kahveci  ve TDGF Genel Başkanı Menderes Demir imzalı basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi;

“Tüm dünyanın Covid-19 pandemisi ile uğraştığı, din, dil, ırk ve ulus gözetmeksizin herkesin birbirine yardım ettiği, el ele verdiği bir zamanda kamuoyunu sarsan olaylar da yaşanmaktadır. Basın özgürlüğü adı altında temel haklardan olan din özgürlüğüne darbe vuran olay haberleriyle Charlie Hebdo adlı medya kaynağı, maalesef medyanın itibarını ayaklar altına almakta ve kişi haklarına saldırmaktadır. Uluslararası hukuk kurallarının yanı sıra temel hak ve özgürlüklere saldıran, toplumda kin ve düşmanlığı körükleyen, bunları da siyaset malzemesi yapan bir anlayış asla basın özgürlüğü değildir. Tersine basın özgürlüğü hakkını kullanarak ve bu olguyu kirleterek toplumda nefretin tohumlarını ekmeye çalışan bir anlayıştır. Türkiye, İslam ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ekseninde, tamamen siyasi ve menfaatçi bir yaklaşımla bu vahim anlayışa destek olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tutumunu ve dinlerin kardeşliğine saygısızlık eden karikatürü şehirlerin duvarlarına yansıtan zavallıları, karikatürü üreten zihniyeti ve bunu basın özgürlüğü adı altında özgürlükleri katlederek yayınlayan basın organlarını, Avrasya Medya ve İletişim Platformu olarak kınıyoruz. Din, dil, ırk, millet ayrımı yapmadan, birbirimize en çok ihtiyacımız olan bu zamanlarda toplumları birleştirici mesajların verilmesi ve yardımlaşmanın arttırılmasını destekliyoruz. Bu tür münferit olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.