son haberler

Bakan Albayrak, Ordu’da İş Dünyası İle Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 8 Kasım 2019 okunma

Bakan Albayrak, Ordu’da İş Dünyası İle Buluştu
Gündem
0

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Ordu İş Dünyası İle Buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ordu İş Dünyası ile Buluşma” programının yanı sıra çeşitli ziyaret ve temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

Havayoluyla Ordu’ya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ordu-Giresun Havalimanında Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve il protokolü tarafından karşılandı.

Karşılama töreninin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ‘Türkiye için değişim başlıyor’ sloganıyla başlatılan iş dünyası ile buluşma programları kapsamında Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

Programa, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı,  Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginturt, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Vali Yardımcıları Bayram Gale, Niyazi Erten, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve davetliler katıldı.

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir konuşma yaparak, “Türkiye için Değişim Başlıyor” diyerek, başlatılan iş dünyası buluşmalarında dördüncü duraklarının Karadeniz’in eşsiz güzelliklere sahip şehri Ordu olduğunu hatırlattı ve güzel ev sahipliği için herkese teşekkür etti.

Bakan Albayrak, Ordu’da altyapı, karayolları, DSİ sulama altyapısı ve Organize Sanayi Bölgeleri noktasında yatırımların yapılacağı müjdesini vererek, “Özellikle Ordu anlamında altyapı, karayolları noktasında, DSİ sulama altyapısı anlamında, organize sanayi bölgeleri noktasında, çok önemli adımları çok kısa sürede atacağız. Bakanlığımız ile bu konuda hızlı adımlar atacağız. Demiryolu altyapısı ile ilgili bu adımları hızlı atacağız” diye konuştu.

Konuşmasının devamında ekonomik gelişmelere de yer veren Bakan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemize karşı başlatılan girişimlerin son halkası olan ekonomik saldırılara karşı güçlü bir refleks ortaya koyduk. Malumunuz Türkiye’yi terör örgütleriyle devletin içinde yapılanmış sinsi bir yapıyla, darbe girişimleriyle durduramayanlar son dönemde biliyorsunuz ekonomimizi hedef alan adımlar attı. Bunu biz ifade etmek. Tehditlerin, şantajların, yaptırımların ardı arkası kesilmeden sayısız şeyleri görmeye başladık. Öyle değil mi? Gazeteler, televizyonlar, dünya medyası. Ne için tehdit, ne için şantaj, ne için Türkiye’yi bu manada köşeye sıkıştırmak? Şahit olduk. Bir tanesi Suriye süreci, operasyonla. Türkiye, Suriye’ye niye operasyon düzenledi? Bunları yaşıyoruz. Öyle değil mi? Terörü ve ülkenin bekasını tehdit eden tüm unsurları kaynağında bitirme noktasında Türkiye çok kararlı bir duruş sergiledi ve elhamdülillah milletimizin desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliği ile bunların her birini teker teker savuşturduk.”

Albayrak, “Yaşanan süreçlerin ekonomimize verdiği etkileri teker teker ortadan kaldırmaya başladık. Ve dedik ki, 6 yıldır bize bu saldırılarla çok ciddi bir zaman kaybettirdiler. Bunu net görmemiz lazım. Çünkü, Türkiye 6 yıldır resmi fiili savaşta. 2013 Haziran’ındaki Gezi süreciyle başlayan, 3 tane ağaç, 5 tane ağaç, mesele ağaç değilmiş değil mi? Anladık sonra. 17-25 Aralık sonrasındaki darbe girişimi, 15 Temmuz, FETÖ, PKK, PYD, YPG… Her gün isim değiştirerek farklı üniforma ve buraya böyle arma dikerek oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ve devlet yapısı üzerinden Türkiye’ye yönelik tehditler. Bütün bu 6 yıllık süreçte Türkiye’nin büyük ve güçlü Türkiye idealinden uzaklaşması için çok yoğun bir operasyona maruz kaldık.”

“Şimdi bu manada özellikle bir çok açıdan olduğu gibi bu açıdan Türkiye artık yeni bir değişim hamlesi başlatarak yeniden o büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyelim. Kaybettiğimiz zamanı daha da hızlı koşarak kazanalım. İşte o yüzden il il gezerek iş dünyamızla daha yakın hem hal olarak, sorunları kaynağında çözümleri, geri dönüşümü nasıl olacak anlatmamız lazım.”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Ordu’ya gelişinin, Ordu için bir şans olduğuna vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde eğitim, ulaşım ve sağlıkta yapılan yatırımlar ile yaşanabilir iller arasında 5 yılda 59. Sıradan 43. Sıraya yükseldiğine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuşmaların ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.