son haberler

Bakan Kurum’un “Yıkılacak” Dediği Bina Yıkılıyor

Yayınlanma Tarihi: 3 Ocak 2020 okunma

Bakan Kurum’un “Yıkılacak” Dediği Bina Yıkılıyor
Gündem
0

Ünye’de 2018 yılında meydana gelen selin ardından yıkım kararı verilen binanın yıkımı başladı.

Ordu’da 7 Ağustos 2018’de meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 9 kişinin yaralandığı sel baskınının ardından yıkım kararı verilen dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkımına başladı.

Cevizdere Irmağı kenarına inşa edilen 4 katlı fabrika binası için ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçmişti. Arsasıyla birlikte kamulaştırılan ve Hazine adına kayıt altına alınan 4 katlı betonarme binanın yıkımına karar verildi. Yıkım ihalesini alan firma yıkıma başlarken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan alana giderek yıkım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Vatandaşlarımız Dere Yataklarına Bina Yapılmaması Konusunda Hassas Olmalı”

Yapılan incelemelerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk yaptığı açıklamada, “2018 yılı Ağustos ayında İlimizde meydana gelen sel afetinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilimizi ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. Dere yatağına yapılan bu inşaatın yıkımı ile ilgili çalışma başlatmasıyla verdiği talimatlar doğrultusunda bu binanın riskli binalar kapsamında yıkılmasına karar verdik. O tarihten bu yana kamulaştırma işlemlerini tamamlayarak yıkım ihalesine çıktık. Bugün itibariyle yıkım çalışmalarına başladık. Bundan sonrada dere yataklarına bina yapılmaması konusunda hassas davranacağız. Buradan vatandaşlarımızın da buna hassasiyet göstermesini ümit ediyorum” dedi.

“Bundan Sonra Böyle Bir Duruma Müsade Etmeyiz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyinb Tavlı ise “500 yılda bir olabilecek bir sel felaketi yaşamıştık. Burada 4 adet köprü yıkılmıştı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla köprüler kısa sürede yapıldı. Burada inşa edilen binanının yıkımı ile ilgili süren çalışmalar sonucunda yıkım kararı alınmıştı. Kamulaştırması tamamlanan binanının yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da dere yataklarında ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini de gösteren bir durumu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle bir durum yaşamayız ve müsade etmeyiz” dedi.

“Vatandaşlarımız Duyarlılık Göstermeli”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney dere yatağına yapılan binanın yıkımı ile ilgili “devletimiz iyi niyetle imar barışı adı altında yapılan yapıları kayıt altına alarak hukukileştirme sürecini başlatmıştır. Fakat bu süreci suistimal eden,  iyi niyetli olmayan uygulamalara karşıda son derece kararlıdır. Ülkemizde bu çerçevede mevzuata aykırı imar barışı görüntüsü altında kötü niyetle yapılan yapılar yıkılıyor. Ünye özelinde ise bu şekilde risk oluşturan yapılar da yıkılarak dere yataklarımız olası sel afetlerinde zararın önlenmesi ve asgariye indirilmesi için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini, risk oluşturacak binaları riskli alanlara yapmaması gerekiyor. Bizler ne yapıyorsak vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği için yapıyoruz. Ülkemizde kıt olan kaynakları sağlıklı ve doğru yatırımlarla hukuk çerçevesinde isabetli bir şekilde yaptığımız zaman hem kendi güvenliğimiz için hem de halkımızın güvenliği için doğru olanı yapmış oluruz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.