son haberler

Balıkçılar Dermanı Mantarda Buldu

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2018 okunma

Balıkçılar Dermanı Mantarda Buldu
Gündem
0

Ünye’de Kış mevsiminde balık satarak geçimini sağlayan balıkçılar yaz mevsiminde ise Mantar satıyor. Bu yıl halk arasında tirmit olarak bilinen dağ mantarlarının kilosu ise 7,5 TL ile 15 TL arasında satılıyor.

Karadeniz’e özgü lezzet olan dağ mantarları (tirmit-kirmit) yüzünü göstermeye başladı. Ormanlık alanlarda yetişen mantarları toplayan vatandaşlar ise şehir merkezinde satışa çıkardı. Kış mevsiminde balıkçılıkla uğraşan Faik Çörekili ve Adem Güney de yaz mevsiminde mantar satarak geçimini sağlıyor.

Ormanlık alanlardan topladıkları mantarları ilçe merkezinde satışa sunan balıkçılar, satışlardan oldukça memnun.

Özellikle Tavuk Tirmiti, Geyik Tirmiti, Gelin tırnağına ilginin olduğunu ifade eden balıkçılar, beyaz renk olan Dağ Mantarlarının pazarda rağbet gördüğünü söyledi.

Mantar satışlarından memnun olduğunu ifade eden Faik Çörekili, “mantarda üretim az. Tabi ki nem ve rutubet önemli ama kesim yapılan ormanların içerisinde bırakılan dal parçaları  büyümesini olumsuz etkiliyor. Ama buna rağmen satışlarımız iyi. Satış ne kadar çok artarsa fiyatta o kadar artar. Bir tane bile kalmıyor. Kalırsa da artanı eve götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Mantar Satıcısı Adem Güney ise “mantarları Ünye ve Akkuş ilçelerinin mahallelerinde bulunan ormanlardan toplayan vatandaşlardan alıyoruz ve Ünye’de satıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.