son haberler

Başarı Polislerden, Ödül Kaymakamdan

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2018 okunma

Başarı Polislerden, Ödül Kaymakamdan
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle başarılı polisleri ödüllendirdi.

10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Ünye Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve FETÖ/PYD soruşturması başta olmak üzere uyuşturucu ve diğer asayiş olaylarında ve operasyonlarda başarı gösteren Ünye İlçe emniyet Müdürü Ahmet Aksu ve 26 emniyet personeline Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney tarafından başarı belgesi verildi.

“Zor bir süreçte önemli görevler yapıyorsunuz”

Ünye Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törende başarılı polislere belgelerini veren Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Zor bir süreçte önemli görevler yapıyorsunuz. Polislik zor zamanlarda aranan, zor zamanların görevidir. Yani normal şartlarda işler yolunda giderken değil, işler sıkıntılı olduğunda başımıza bir iş geldiğinde her zaman müracaat edeceğimiz,  insan ve toplum olarak çok şey beklediğimiz makamlardan bir tanesi.” dedi.

“FETÖ’yle mücadele polis teşkilatını çok derinden etkiledi”

FETÖ’ye karşı verdikleri mücadelenin polis teşkilatını derinden etkilediğini ifade eden Kaymakam Güney, şunları söyledi: “Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra yaşadığımız olaylar, verdiğimiz mücadele, FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadele polis teşkilatını çok derinden etkiledi. Meslek olarak, oran olarak çok sayıda meslektaşınız FETÖ terör örgütü ile ilişiği olduğu için meslekten ihraç edildi. Birçoğu da cezaevinde tutuklu veya hükümlü olarak bulunuyor. Özellikle de emniyet teşkilatımızın hafızası sayılacak görevlere yerleştirilmiş oldukları içinde belli dönemlerde emniyet teşkilatımızda ciddi travmalara ve geçiş dönemindeki sıkıntılara sebebiyet verdi. Allah’a şükür samimi görev ve sorumluluğunun kime karşı olduğunu bilen, devlet terbiyesini almış, astının-üstünün olduğunu bilen devlet teşkilatının ve anayasal düzen içerisinde gören cefakâr-fedakâr emniyet mensubu arkadaşlarımız bu sürecin hızla geçirilmesini sağlamış, gayretli çalışmaları ile de eskiden çok daha iyi diyebileceğimiz bir noktaya gelinmiştir. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde personel eksikleri de giderildikten sonra daha iyi pozisyonlara geleceğiz. Her biriniz yeri geldiğinde vatanı için, bayrağı için canını feda etmekten kaçınmayacak birer vatanseversiniz. Üniformayı giydiğiniz an bunu zaten göze almış oluyorsunuz. Polislik fedakârlık ve zor zamanların mesleği. İnşallah kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yeniden silkinerek, özellikle madde satıcıları ve kullanıcıları olmak üzere daha kararlı ve istikrarlı çalışma yürüteceğiz. Başarılarınızın devamını diliyor, hepinizi tebrik ediyorum. Ayrıca Emniyet Müdürümüz göreve başladıktan sonra sizlerle yoğun ve yakın ilgi göstererek bazı dokunuşlar yaprak benim kafamdaki arzu ettiğim çalışma pozisyonu, temposu ve duruşu noktasında daha iyi bir noktaya geldiğimizi görüyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.