son haberler

Başkan Argan; Hizmetlerin Yakın Takipçisiyiz

Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2019 okunma

Başkan Argan; Hizmetlerin Yakın Takipçisiyiz
Gündem
0

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Ünye için önemli olan Organize Sanayi Bölgesi, Kültür merkezi ve Üniversite Yerleşke Alanı ile ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olduklarını söyledi.

“Ünye OSB’nin Kazması 2020’de Vurulacak”

Ünye’nin büyük bir heyecanla beklediği en önemli proje olan Ünye OSB’de gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Argan açıklamalarında şunlara yer verdi; “Ünye Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili 16 tane dava dosyasının tamamının sonuçlandığını dolayısıyla 500 dönümlük Ünye Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine geçtiğini söyledi. İmar plan çalışmaları Bakanlığımızın onayına sunulmuş olup önümüzde alt yapı uygulama proje ihalesi ve devamında da uygulama ihalesi yapılacaktır. Daha önceden de ifade ettiğimiz üzere önümüzdeki yıl içerisinde o bölgeye Ünyeli hemşehrilerimiz ile beraber inşallah kazmayı vuracağız.”

Kültür Merkezi Süreci Yakın Takipte

Başkan Argan, “Kültür Merkezi ile ilgili olarak 2018 yılında orta vadeli projelerin durdurulması neticesinde uzun bir süre hayata geçirilemedi. Diğer konularda da olduğu gibi bu hususta da Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş Bey’in himayelerinde sonuca ulaştırıldı. Bu konuyla ile ilgili yeni bir ihale yapılmayacaktır. İhaleyi alan firma daha önce belirlenmiş olup yatırım programına 9 milyon ödenek ayrılmış sadece yer teslimi ile ilgili süreç beklenmektedir” diye konuştu.

“Kampüs Alanının 2019 Yılı Kira Bedeli Pazartesi Ödenecek”

Ünye’de önemli bir ihtiyaç olan Ordu Üniversitesi’nin kampüs alanı için ise Başkan Argan, “2018 yılında mevcut havaalanında yapılması planlanan Ünye Üniversite Yerleşkesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda 467 bin lira para geçen yıl kira bedeli olarak ödenmiş olup bu yıl da aynı şekilde yaklaşık 200 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan üniversite alanında 140 dönümlük alan Orman Genel Müdürlüğümüz himayesindedir. 2019 yılı kira bedeli olan 80 bin lira para derneğimiz tarafından önümüzde ki pazartesi ödenecektir. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile en son yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na yatırım programına alınması için daha önce talepte bulunulduğunu ve aynı şekilde Ünye’de bu yerleşkenin hayata geçirilmesi için gayret sarf ettiğini görüyoruz” dedi.

Argan ve Tavlı Ankara’ya Gidecek

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Ünye’nin önemli bu projeleri için Ankara’ya gideceğini ifade ederek, “Önümüzdeki hafta bu üç temel konu ve diğer konular öncelikli olmak kaydıyla Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ile Ankara’da yoğun şekilde temaslarda bulunacağız.

Özellikle bu üç temel ve diğer yatırımların sonuca ulaştırılması için bizlere destek olan her gittiğimizde bize kapılarını ardına kadar açan Genel Başkan Vekilimiz, Ünyeli hemşehrimiz Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş başta olmak üzere, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın M. Hilmi Güler’e, İl Başkanımız Sayın Halit Tomakin’e ,Ordu Milletvekillerimiz Sayın Şenel Yediyıldız, Sayın Ergün Taşçı ve Sayın Metin Gündoğdu’ya ve aynı zamanda bizlerle beraber yakın ve ısrarlı takiplerinden dolayı Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.