son haberler

Başkan Argan, “Ünyeport Liman Projesi Hayata Geçiriliyor”

Yayınlanma Tarihi: 22 Ocak 2021 okunma

Başkan Argan, “Ünyeport Liman Projesi Hayata Geçiriliyor”
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, ÜnyePort Liman projesinin uygulanacağı alanda yaptığı basın açıklamasında “Aynı hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Bütün gayretimiz şehrimizi daha yaşanabilir ve geleceğe umutla bakan bir kent haline getirmek “dedi.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Ünye Limanı’nda açıklamalarda bulundu.

“Ünye Bir Liman Kentidir”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Ünye Limanı’nda başlattığı çalışmalara değinen Başkan Argan, “İlimizde olduğu gibi Ünyemizde de son zamanlarda çok güzel değişikliklere şahitlik ediyoruz. Bununla birlikte 31 Mart seçimlerinde Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu ile birlikte dört mevsim Ordu’nun mimarı Dr. Mehmet Hilmi Güler bakanımızın Ordu için bir şans olduğunu ifade etmiştik. Bu anlamda Ordu’nun bütününü ele almak kaydıyla hizmet yarışı ve mücadelesini elinden geldiği kadar ekibiyle birlikte sürdürüyor. Bizler de Ünyeliler olarak bu anlamda Sayın bakanımızın riyasetinde gerçekten çok güzel çalışmalara şahitlik etmiş oluyoruz. Bunun en son örneğini de geçen hafta içerisinde Ünye Port Limanına başlanacağını kendisinden duymuştuk. Bugün de bu çalışmaları yerinde görme imkanı bulduk. Tarih, kültür ve turizmin yanında Ünye bir liman kentidir. Bu zamana kadar 6,5 metre derinliğinde bir mendirek ile çalışma yürütülen Ünye Limanı’nda ikinci mendirek yapılması için çalışmalar başladı. Buraya 4 adet rıhtım ve mendireğin yapılmasıyla ilgili süreç başlamış olarak. Toplamda  2,5 Km. Alan içerisine kurulacak olan bu rıhtım Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülkeden daha büyük hacimde ve kapasitede olacak. Bu noktada 8,5 metre derinliğine sahip ikinci rıhtımın çalışmalarına başlanacak. Tarak gemisi ile dip taraması yapılacak. Sonraki aşamalarda ise üçüncü ve dördüncü rıhtımlar da oluşturulacak. Bu da limana daha yüksek kapasiteli gemilerin yaklaşmasını sağlayacak. Liman, aynı zamanda hep hayal ettiğimiz Ünye, Akkuş, Niksar yolunun da yapılmasına tetikleyici olacaktır. Belki bir yol liman yapmaz ama limanın yolu yapacağı da bir gerçektir. Antalya’dan turunçgillerin sebze ve meyvelerin doğrudan Rusya’ya sevkinde Ünye Konteynır Limanı rol oynayacaktır. Geldiğimiz nokta sevindiricidir” dedi.

Başkan Argan son dönemde hayata geçirilmesi planlanan ve yapım aşamasında olan çalışmalara da değinerek, “Ünye’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’in 40 yıllık çöp sorununu çözerek başlattığı çalışmalar merkezdeki yolların asfaltlanması, ana artellerdeki caddelerin yapılması, Sahil düzenlemesi çalışmaları, Çamlık’taki çalışmalar ve kaldırım çalışmalarıyla devam ediyor” dedi.

Başkan Argan konuşmasının sonunda şu cümlelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Genel Başkanvekilimiz Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Milletvekillerimiz Ergün Taşcı, Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ordu Valimiz Tuncay Sonel, Ünye Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ve emeği geçen tüm kardeşlerimize ilgi ve destekleri için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizin sorunlarını çözmeye ve şehrimizi kalkındırmaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.