son haberler

Başkan Çuhacı, ”Bisiklet Yolu Adı Altında Doğal Plajlar ve Çevre Katlediliyor. ”

Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2020 okunma

Başkan Çuhacı, ”Bisiklet Yolu Adı Altında Doğal Plajlar ve Çevre Katlediliyor. ”
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan bisiklet yolu ve yürüyüş yolundaki çalışmalara İyi Parti’den tepki geldi.

“Ünye’nin Çözüm Bekleyen Dev Sorunları Var”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Feryal ÇUHACI yaptığı açıklamada, “Ünye ile ilgili hayati bir konuda daha Ünye ‘nin ve Ünye’linin düşünceleri, görüşü alınmadan tepeden inmeci bir anlayışla iş yapılıyor. Otogardan başlayarak Çamlığa uzanan bisiklet yolu adı altında yapılan uygulama, doğal plajların ve çevrenin katledilmesidir. Ünye’nin ihtiyaçlarının önceliğini Ünyeli’ye sormadan kim belirliyor? Bu kararı kim alıyor? Bırakın demokratik kültürün gereğini, nezaketen bile Ünye’ye ve Ünyeli’ye bir şey sorulmuyor, anlatılmıyor. Bu son derece antidemokratik, halkın fikirlerine değer vermeyen bir anlayıştır. Ünye’nin çözüm bekleyen dev sorunları var. Çöp sorunu, kara yollarının ve altyapısının bakım sorunu, her yaz korkulu rüya gördüren başta Tabakhane olmak üzere derelerin ıslahı sorunu dururken kamunun kaynakları anlamsız ve doğaya büyük tahribat yapan işlere aktarılıyor.”

“Bu Şehirler Hiçbirimizin Özel Mülkiyeti Değil”

“Yine basından duyduğumuz kadarıyla Çamlık’la ilgili başka bir proje konuşuluyormuş. Buradan başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere tüm ilgililere sesleniyorum; lütfen şehrimizle ilgili önemli kararları almadan önce başta halkımızın temsilcileri olan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri vb. paydaşlarla görüş alış verişi yapın. Bu şehirler hiçbirimizin özel mülkiyeti değil. Ben yaptım oldu anlayışı demokrasilere ait bir zihniyet değildir. Gelecekte torunlarımızın sizi bizi hayırla yad etmesini istiyorsanız gelin bu anlayıştan ve anlamsız projelerden vazgeçin. Bilimin ve aklın ışığında tartışılan ortak düşüncenin ürünü, şehirlerimizi yaşanacak yerler haline getirecek projeleri yapın ve tüm desteğimizi alın” ifadelerini kullandı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.