son haberler

Başkan Sobi O Eksikleri Açıkladı!

Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2019 okunma

Başkan Sobi O Eksikleri Açıkladı!
Gündem
0

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye Turizmi’nde eksikliklere değindi.

Kanalizasyon Sorunu!

İki önemli konunun altını çizen Başkan Sobi, “özellikle oteller bölgemizin en önemli ve aciliyet Arz eden iki sorunundan biri, kanalizasyon altyapısının bitirilmesi ve deniz tahribatının önüne geçilmesi için dalga kıran yapılmasıdır” diyerek bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti.

Aqua Park ve Turizm Zabıtası!

Ünye’de diğer eksikliklerle ilgili ise Başkan Sobi, “kentimizin giriş kapısı pozisyonunda bulunan Batı girişimizin acilen sarı bant uygulaması ile kentimize ulaşımın kolaylaştırılması, çöp alanının rehabilitasyonu, Çınarsuyu tesislerinin eski vizyonuna kavuşturularak, kamp, karavan, aqua park ve mavi bayraklı plajla eski ihtişamına kavuşturulmalıdır.  Kent içi ve kent dışı turistik, tarihi ve kültürel değerlerimizin yön tabelaları yapılması gerekiyor.  Asarkaya Kent Ormanımızın ve At Hanının anayol giriş ve yön tabelaları yenilenerek sahaların yeni sezona hazırlanması gerekmektedir. Yıllardan beridir talep ettiğimiz Turizm zabıtasının bu Turizm sezonunda hayata geçirilmesini bekliyoruz. Devletimizin son yıllarda yaptığı desteklemelerin doğru planlanmadığını ve sahanın gerçek sahipleri olan turizm sektörünün istek, beklenti ve taleplerini karşılamadığını düşünüyoruz. Tüm bu sorunların kesin çözümü olan Korumalı Turizm Master Planı’nın aciliyetle hayata geçmesi sektörün ve Ordu Turizminin sürdürülebilirliği açısından hayatı önem taşımaktadır” dedi.

Başkan Sobi son olarak ise “serneğimizi kurduğumuz 2005 yılından buyana yaptığımız tüm faaliyet ve çalışmalarımızda hazırladığımız raporlarda sektörümüzün kronikleşmiş sorunlarının kesin çözüme kavuşturulması için mücadele ettik. Ünye turizmine ve tüm işletmecilerimize hayırlı ve bol kazançlı sezon olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.