son haberler

Başkan Sobi’den Çöp Önerisi

Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2020 okunma

Başkan Sobi’den Çöp Önerisi
Gündem
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi Ordu genelindeki çö sorununun Ünye, Fatsa ve Altınordu’da çözüm  noktaları oluşturularak sonlandırılmasının daha adil ve daha doğru olacağı önerisinde bulundu.

Çaybaşı ilçesindeki katı atık bertaraf tesisinin yaylaya kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar tesis önünde nöbet tutartken Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi’den de çöp önerisi geldi.

İlküvez’in çöp döküm yeri değil, yaşam vadisi olduğunun altını çizen Başkan Sobi “ Ordu  ilimiz sadece bölgenin değil, Ülkemizin bakir bir doğal destinasyonudur. Dolayısıyla hem stratejik,  hem Turizmsel ve hemde sürdürülebilir doğal değerlerin korunması başta, Devletimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, 19 ilçemizle birlikte, Ordu ilimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın tamamı tarafından KUTSAL EMANET bilinci ile sahiplenilmelidir. İlküvez Mahallemizde yapılan ve yapılmak istenen vahşi depolama alanı tamamen geleceğimizi ipotek altına alan bir kirliliğin sebebi olacaktır.  Coğrafyası, doğası ve insani yaşam hayatı kalitesi açısından nadide bir bölgenin hak ettiği hizmet ve yatırım tamamen doğal hayata uyumlu, insani yaşamı öne çıkaran ve doğal yaşamı da en hassas şekilde koruyacak bir YAŞAM VADİSİNE çevrilmesi gereken bir destinasyondur.   İlküvezli dostlarımızın  yapmış oldukları mücadele kendileri kadar Ünye, Çaybaşı ve ilimizin geleceğini ilgilendiren bir onur ve emanete sahip çıkma, geleceği yaşatma mücadelesidir.   Kaldı ki çöp hepimizin ortak sorunudur. Ordu ili Büyükşehir olması dolayısıyla Bu tür toplumsal sorunların çözümlerini üç merkezli planlamalıdır. ALTINORDU, FATSA VE ÜNYE. Ordu  ilinin çöpünün %30’u Ünye Çimento Fabrikasında yakılarak bertaraf edilmekte, %15’nin yine Ünye Cevizdere Mahallemizdeki Ordu Büyükşehir Belediyemize ait Ayrıştırma Tesisinde ayrıştırılmaktır.  Dolayısıyla Ordu ilinin çöpünün %45’i Ünye’mizde bertaraf ediliyorken,  kalan %55’lik kısmının ise Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde çözüm  noktaları oluşturularak sonlandırılması daha adil ve daha doğru olacaktır” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.