son haberler

Başkan Sobi’den Vatandaşlara Uyarı!

Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2020 okunma

Başkan Sobi’den Vatandaşlara Uyarı!
Gündem
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi son günlerde artan boğulma olaylarına karşın vatandaşların güvenli plajları tercih etmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Sobi açıklamasında, “Çok kıymetli halkımızın ve Kentimize tatil amaçlı gelen değerli misafirlerimizin dikkatine;

Bölgenin en güzel ve temiz plajlarına sahip olan Ünye’miz bu anlamda çok tercih edilen bir turizm kentidir. Ancak, Karadeniz yapısı itibariyle  anlık hareketliliği, dalga oluşumu ve rip(Çeken) akıntısının meydana gelmesi nedeniyle, can güvenliği açısından hayati riskler taşımaktadır. Ünye’miz plaj işletmeciliği açısından da güçlü ve donanımlı bir sektöre sahiptir.

Halkımızdan ve Kentimize tatil amaçlı gelen değerli misafirlerimizden özellikle güvenlikli ve donanımlı plajlarda denize girmelerini, imkanları ölçüsünde de güvenlikli plajlara yakın yerleri tercih etmelerini öneriyoruz. Aksi takdirde çok üzücü olayların ve acıların  yaşanmasına sebep olurlar.

Tabiki saha yönetimi anlamında sahadan sorumlu olan Ordu Büyükşehir Belediyemiz maalesef sahaya tam hakimiyeti sağlayamamış ve yönetememektedir. Her yıl sezon öncesi hazırladığımız PLAJLAR RAPORU’muzu Ordu Büyükşehir Belediyemize sunmamıza rağmen özellikle Fatsa İlçemizin en yoğun tercih ettiği ve Ünye ilçemizin de yoğun olarak tercih ettiği, aynı zamanda komşu il ve ilçelerden gelen Misafirlerimiz tarafından tercih edilen KAVAKLAR, ESKİKIZILCAKESE ve UZUNKUM HALK Plajlarında hiçbir alt-yapı, güvenlik ve kontrolünün yapılmaması hayati bir eksikliktir. Herhangi bir olumsuzluk ve üzücü bir durum yaşanmadan mobil ekiplerle denetim yapılması ve en az iki güvenlik noktası oluşturularak can güvenliği için tedbir alınması önem arz etmektedir. Tuvalet, duş, kabin, otopark ve can güvenliği tedbiri olmayan Plajlarımızın özellikle denizin riskli olduğu zamanlarda mobil ekiplerle takibi yapılarak denize girişler yasaklanmalıdır. Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel beyi ÜNTİD olarak ziyaretimizde PLAJLAR RAPORU ‘zu kendilerine sunduk. Sayın Valimiz den de bu konuda hassasiyetlerini bekliyoruz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.