son haberler

Başkan Tavlı “Basın Hayati Öneme Sahiptir”

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2020 okunma

Başkan Tavlı “Basın Hayati Öneme Sahiptir”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması açısından basın hayati öneme sahiptir. dedi.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, basın camiasının gününü kutladı.

-“Milletin duygularına tercüman olmaktalar”-

Basının, devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Başkan Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda yaşanan gelişmelerin doğru şekilde algılanıp yorumlanması ve halkımızın bilgilendirilmesinde basının etkin bir rolü bulunmaktadır. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, aynı zamanda bir kamu hizmeti görevi de yerine getiren basın mensuplarımız, devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmekte, milletin duygularına tercüman olmaktalar. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması açısından basın hayati öneme sahiptir. Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, ilimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmaların paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik mesleğini büyük bir emek sarf ederek, mesleğin getirdiği tarafsız, güvenilir ve doğru habercilik anlayışıyla sürdüren değerli basın mensuplarımızın, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, kendileri ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.