son haberler

Başkan Tavlı Ünye’nin İki Önemli Sorununu Değerlendirdi!

Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2019 okunma

Başkan Tavlı Ünye’nin İki Önemli Sorununu Değerlendirdi!
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ÜNTİSAD’ın iftar programında gündeme bir kez daha getirilen Ünye’nin iki önemli sorununu değerlendirdi.

“Çöp; Ünye’nin, Büyükşehir’in, Hepimizin Ayıbı!”

Ünye’nin batı girişinde bulunan çöp sorununun 50 yıldır çözülemediğini ifade eden Başkan Tavlı geçen 5 yılda da bu sorunun tam anlamıyla ortadan kalkmadığına dikkat çekerek, ” Çöp  Alanı: Ünye’ni girişinin ve aynı zamanda Büyükşehir’in girişinin bir ayıbı, hepimizin ayıbı! Bununla birlikte 50 yıllık da vahşi depolama alanında bahsediyoruz. Allah’a şükürler olsun çöp ayrıştırma tesisinin hayata geçmesiyle birlikte o vahşi depolama alanına bir defa çöp dökülme hadisesi ortadan kalkmış olacak. Bununla birlikte rekrarasyon alanlarının ve oranın da biz özellikle işin başından beri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte istişaremizde, değerlendirmemizde ve seçim öncesinde de ifade ettiğim gibi burasının hem şehrin giriş kapısı olması nedeniyle hem de ilçemizin şehrin batısına hem üniversite kampüs alanı, hem de şehrin nüfus yoğunluğunun batıya kaymış olması ve OSB’nin de Allah’ın izni ile hayata çok kısa zamanda geçtiğine şahit olacağımızı ifade ederek o bölgenin nüfus yoğunluğunun arttığında bir millet bahçesinin, millet parkının o bölgede oluşturulmasının çok güzel olacağını ifade etmek istiyorum. Bunun hayata geçmesi noktasında girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

“Denize Akan lağımlar OSKİ Tarafından Gerekli İlgi Görmedi “

Başkan Tavlı ayrıca Fosseptik kuyularla birlikte denize akan lağımlarla ilgili ise “evet gerçekten geçmiş 5 yıllık dönemde bugün OSKİ’nin Genel Müdürü bir hemşerimizdi. Ama inanın Ordu ilinin diğer bölgelerinin çok daha büyük sorunlarla iç içe olduğu ifade edilerek malesef bizim turizm şehrimiz, güzide ilçemiz, Karadeniz’in incisi olan ilçemizin sahiline akan bu bölgelerdeki sorunlar gerekli ilgi görmedi. Ben de şunu özellikle ifade etmek istiyorum. İster Belediye Başkanı olun, ister Turizm Derneği Başkanı olun, ister Kaymakam olun hiç fark etmez tek başınıza gündem yaptığınız hiçbir konu hedefe gitme noktasında başarı elde edilemez. Burada yapılması gereken hep birlikte Ünye’nin sorunlarını çözüm noktasında birlikte taşımaktır” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.