son haberler

Başkanlar Çamlık İçin Toplandı!

Yayınlanma Tarihi: 1 Ekim 2020 okunma

Başkanlar Çamlık İçin Toplandı!
Gündem
0

Ünye’de bazı Siyasi Parti ve Sivil toplum kuruluşlarının başkanları Çamlık’ta toplanarak basın açıklaması yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlık’ta yürütülen proje kapsamında ahşap olarak yapılan kafeteryanın inşaası devam ediyor. Ünye Doğa ve Çevre Platformu’nun organizasyonu ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve STK temsilcileri bir araya geldi.

“Komisyon Kararı ve Yetkililerin Söyledikleri Uyuşmuyor”

Ünye Doğa ve Çevre Platformu Sözcüsü Kübra Aktürk yaptığı açıklamada, “İmar Komisyonu’nda çıkan karara göre 100 metrekarelik alanın günübirlik alan olduğu bildirilmiştir. Ancak daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Asım bey günübirlik alanın 400 metrekareden oluştuğunu ifade etti. Geri kalan alanın ise ağaçlandırılmış alan olduğunu söyledi. Öncelikle burada bir uyuşmazlık var İmar Komisyonu’nun aldığı karara aynı belediyenin yetkili isimleri uymuyorlar. Gece yarısı dökülen beton için neden bu kadar acele ediyorlar. Bu panik neden?” diyerek soruların cevaplanmasını istedi.

“Bu Yapı ile Kalınacaksa Bunda Bir Behis Görmüyorum”

ADD Ünye Şube Başkanı Mustafa Kılıçarslan, “Doğa ile insan içiçe yaşamak zorunda. Doğa insanlara nimetlerini sunarken insanlar eğer doğayı katlediyorsa o zaman başlı başına yanlışın içindedir. Ünyeli bugüne kadar Çamlıkla ilgili duyarlılığını gösterdi. Eğer burada mevcut yapı bu otantik yapısıyla kalacaksa, halka açık bir hizmet sunulacaksa ben kendi adıma söylüyorum bunda bir behis görmüyorum. Ama bu alan daha değişik beslemelerle yapılacaksa ve tek kişiye rant sağlanacaksa Ünyeli mutlaka onun da karşısında duracaktır” diye konuştu.

“Yasal Süreç Vardır”

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gönül, “bir yasal süreç vardır. Yasal süreci dinlemeden yaptılar. Kendilerinin hukukuna kendilerinin askıya çıkardığı şeye uymadılar. Hukuğu yok sayıyorsanız hiçbir anlamı yok” dedi.

“Konut Yaparken Bile Ruhsat Almadan Elektrik Abonesi Olamıyoruz”

Alevi Kültür Derneği Başkanı Yüksel Beşli, “bir vatandaş olarak kendimize bir konut yapıyor dahi olsak onun projesini onaylatmadani ruhsat almadan elektrik abonesi dahi olamıyoruz. Burada yapılanlar tamamen hukuka aykırıdır” diye konuştu.

“Askı Süreci Beklenmeliydi”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmazla birlikte başlayan süreci sizler de yakinen biliyorsunuz. Son gelinen süreçte gece bir telefon geldi, telefonla birlikte buraya geldik. Geldiğimizde malesef burada beton döküldüğünü gördük. Aslında yapılması gereken burada şudur; OBB’nin 1/5000’lik nazım imar planında alınan bir karar var. Bu karar 1/1000 olarak Ünye Belediyesi’ne gelecek. 1/5000’lik imar planında da 1 aylık askı süreci var. İtiraz olmaması halinde karar onaylanmış oluyor ve Ünye Belediyesi’ne geliyor. Ünye Belediyesi’nde görüşülüp karara bağlandıktan sonra 1 aylık askı sürecine yeniden çıkacak ve sonucunda OBB’de onaylanması gerekiyor. Bu süreci beklemeden bu binayı niye dikiyorsunuz? Belki itiraz sonucunda bu yapı yıkılacak. Yazık değilmi? Yetkililerin yaptığı her işe biz itiraz etmiyoruz ama Ünyelileri de dinlesinler” dedi.

“Karşımıza Bir Muhattap Çıkıp Niye Bilgilendirmiyorlar”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Feryal Çuhacı, “Çamlık bize torunlarımızdan emanet. Çamlık bizim yüreğim. Baştan beri ben yaptım oldu, her yaptığım doğru anyalış ve algısı bugün de devam ediyor. Bu acele niye? Karşımıza bir muhattap çıkıp niye bilgilendirmiyorlar. Şimdiye kadar bu işin takipçisiydik, bundan sonra da takipçisiyiz” dedi.

“Yasalara Uyulması ve Vatandaşın Bilgilendirilmesini İstiyoruz”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, “burada çok büyük mücadeleler verildi. Burada Büyükşehir, devleti yönetenlerle yerel yönetimlerle halkın arasında çok büyük bir güven bunalımının olduğuna şahit oluyoruz. Artık bundan sonra yönetim ne yaparsa vatandaş tarafından şüphe ile bakılır duruma geldik. En son buradaki projenin uygulanmasında gördüğümüz gibi vatandaşın aklında şu soru var; eğer bu çalışma yasalara uygun yapılıyorsa niye gece yarısı yapılıyor? Gece çalışma eşkiyaların çalışma alanıdır. Yasalara uyulması ve vatandaşın bilgilendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.